Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. srpna 2009

Jiří Čelanský: Největší problém máme v koncovce

Rakouský hokej nemá ve světě tak zvučné jméno, nicméně v pátek se hokejisté Slavie přesvědčili, že i v rodišti Mozarta se hraje kvalitní hokej. Zápas s námi hodnotil asistent trenéra Pražanů Jiří Čelanský. Ten hráče nijak nekáral, ale přiznal, že jeho tým za soupeřem zaostával v agresivitě. Řekl nám také, proč si vybrali zrovna mužstvo z rakouské ligy a za jakých podmínek do Slavie přišel Daniel Branda.

Pane Čelanský, prohra se Salzburgem může být pro někoho vcelku překvapivým výsledkem. Nepodcenili jste dnes svého soupeře?
Já doufám, že všichni, co ten zápas viděli, poznali, že o žádné podcenění z naší strany nešlo. My jsme věděli, že Salzburg je kvalitní mužstvo a myslím si, že toto mezistátní utkání mělo náboj. Přesně takovýto zápas jsme chtěli odehrát, samozřejmě s opačným výsledkem.

Zápas byl poněkud nervózní. Čím to bylo? Hráli Rakušané na váš vkus až moc agresivně?
Z mého pohledu Salzburg celé utkání nahrazoval nehokejovost velkou bojovností a tvrdými zákroky holemi. A samozřejmě se nemůžete divit, že naši hráči někdy reagovali podrážděně.

Měli jste možnost odehrát několik přesilových her, vyzkoušeli jste nějaké speciální formace?
Ne, ne, ne. Točili jsme čtyři pětky a všechny dostali v přesilovce prostor. Samozřejmě tam dnes bylo hodně příležitostí, ale bohužel se nám nepodařilo ani jednu využít. Třeba i strefit prázdnou branku pro nás byl dnes problém. Ale jinak si myslím, že naše přesilovky byly odehrány velice slušně.

Teď otázka přímo na Salzburg. Proč jste si pro přípravně utkání vybrali zrovna soupeře z rakouské ligy?
Kontaktovali nás, jestli bychom s nimi nechtěli odehrát přátelské utkání a my jsme věděli, že jde o kvalitního soupeře. Navíc mezistátní utkání má vždy větší náboj. Uvidíme, jestli s nimi budeme nějakým způsobem pokračovat ve spolupráci.

Kde vidíte největší rozdíl mezi českým a rakouským hokejem?
Já bych neřekl vyloženě rakouským. Oni mají řadu hráčů z Kanady a navíc celý realizační tým včetně trenérů jsou Kanaďané a vtiskli jim agresivní hru. Snaží se také hodně tlačit do brány. Jinak si myslím, že z naší strany šlo o celkem povedený zápas akorát nám tam nepadly góly.

Na začátku přípravy se Slavii poměrně dařilo, ale teď jste prohráli tři utkání v řadě. Kde je podle vás momentálně největší problém?
Nevím, jestli se během přípravy něco změnilo, ale nehledal bych v tom nějaký problém. Prostě se nám teď ta poslední utkání moc nepovedla a trápíme se hlavně v koncovce.

Poslední otázka směřuje na novou tvář ve slávistických řadách. Kdy a za jakých okolností se Daniel Branda připojil k týmu?
Dan Branda je s námi už třetí nebo čtvrtý týden. Teď se dohodl s Litvínovem na uvolnění. Bude zde do listopadu a pak začnou jednání.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více