Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. srpna 2009

Slavia požaduje po IIHF odškodnění za zrušení LM

Na předsezónní tiskové konferenci v O2 areně, kde byli k dispozici novinářům přední slávističtí činovníci, se hlavně řešila otázka Ligy mistrů. Všechny zúčastněné týmy se nehodlají smířit s jejím náhlým koncem. „Je to ostuda. Hokej je prakticky jediný kolektivní tým, který nemá nadnárodní soutěž,“ řekl prezident klubu RNDr. Miroslav Tvrdý.

Prezident klubu RNDr. Miroslav Tvrdý úvodem tiskové konference zhodnotil uplynulou sezónu. „Sezóna byla jednoznačně úspěšná a předčila naše očekávání, ale byli jsme zklamaní s vypadnutím v Lize mistrů. Bylo to sportovní i ekonomické zklamání. Zisk z této soutěže byl lehce pod 8 milionů. Museli jsme reagovat na ekonomickou stránku věci. I z těchto důvodu kádr opustil Svoboda, Novák a poté i Kraft,“ objasnil loňské odchody prezident klubu.

Miroslav Tvrdý se zastavil i u současné situace kolem této mezinárodní soutěže. „Národní federace žádají po IIHF náhradu za ušlý zisk ze zrušeného ročníku. IIHF přitom původně garantovala minimálně tři ročníky Ligy mistrů. Považujeme to za nelegální krok, za který budeme s ostatními kluby žádat odškodnění.Budeme postupovat jednotně a máme již domluveného i právníka. Bude to zdlouhavé jednání, ale budeme se snažit dohodnout. V našem zájmu rozhodně není dospět až k arbitráži. Dohromady kluby žádají 11 milionů euro, ale neočekávám celou částku.“ Zástupci týmů se sejdou 7. a 8. září, poté se uvidí, jakým směrem se vše pohne.

Slavia vyhrála základní část a s vidnou Ligy mistrů počítala. „Poprvé jsme skutečně usilovali o to vyhrát základní část. V minulosti jsme radši bojovali v play-off ze zadnějších pozic,“ přiznal Miroslav Tvrdý.

„Neposilujeme z ekonomických důvodů, ale také naše koncepce je celkově trochu jiná. Raději tu vidíme hráče, kteří tu jsou dlouhodobě a mají ke klubu vztah, než takové ty krajánky, kteří v klubu odehrají jednu sezónu a pak jdou dál. Tým je pak silnější a táhne více za jeden provaz,“ míní klubový šéf.

Slavia si také nemůže vynachválit spolupráci s Havličkovým Brodem. „Z hlediska doplnění kádru mladými hráči je spolupráce s Brodem velice důležitá. Soustředíme se u mladých hokejistů na dorost. Náš juniorský tým už tolik úspěšný není a je to i díky tomu, že chceme aby se naši junioři prosazovali právě už v první lize v Brodě.“

Klub bude v příští sezóně hospodařit s rozpočtem 126 milionů. Na platy hráčů se rozdělí 40 milionů.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více