Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.3.2002

Napoprvé to nevyšlo

CF/5, pondělí 18.3.2002, Pardubice - Slavia
Pardubice
5:2
1:0, 4:2, 0:0
Slavia

Branky: 5. M.Sýkora (Pospíšil), 25. Janecký (M.Sýkora, Pospíšil), 25. M.Sýkora (Lubina), 34. Lubina (Kudrna), 40. Kudrna (Blažek) - 22. Martínek (Kadlec), 26. Šaffer (Snopek, Steiner). Rozhodčí: Rejthar, Haškovec - Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 14:12, navíc Rolínek - Sup do konce utkání. Využití: 2:1. Diváků 9140.

Sestavy

Pardubice

Salfický - Vyhlídal, Pácal, M.Sýkora, Mudroch, Malinský, Duben - P.Sýkora, Janecký, Průcha - Kudrna, Blažek, Lubina - Rolínek, Pospíšil, S.Procházka

Slavia

Málek (40. Hronek) - Kadlec, Hejda, Klobouček, Snopek, Štefanka, Martínek, Chatrnúch - Branda, Beránek, Antoš - Ujčík, Štraub, Tomica - Šaffer, Steiner, Sup - Matějovský, Hübl, Míka - Jaroš

Slavia nestačila v 5. utkání série v Pardubické aréně na domácí tým, a tak se o poslední krok k postupu bude muset pokusit ve středu v Edenu. O osudu utkání rozhodl úvod druhé třetiny. Slavia v dvojnásobné přesilovce vyrovnala, vzápětí mohla jít do vedení, ale své šance neproměnila. Pardubičtí poté získali v rychlém sledu dvoubrankový náskok. Jiskřičku naděje pro Slavii vykřesal Adam Šaffer, jenže tu zhasli Lubina a těsně před 2. sirénou v přesilovce definitivně Kudrna.

Po úvodním oťukávání přišla první šance ve 2. minutě. Stanislav Procházka se ocitl z ničeho nic sám před Málkem, ale měl vychýlenou mušku. Obě mužstva hrála hodně opatrně a očekávaný tlak domácích nepřicházel. Ve 4. minutě byl vyloučen za vysokou hůl Štefanka a Michal Sýkora nabídnutou šanci využil. Jeho střelu Málek přes mlýnici těl před bránou neviděl. Pardubické gól povzdbudil, jenže vítr z plachet si sebrali sami faulem Blažka. Slavia si v přesilovce vytvořila pouze jednu šanci, zato však stoprocentní. Branda bohužel tváří v tvář Salfickému neuspěl. Slavia působila hodně zakřiknutým dojmem a do tempa ji nedostalo ani další vyloučení Michala Sýkory. Naopak Ujčík si nepovedenou rozehrávkou málem dal vlastní gól. V 17. minutě ujel domácím obráncům Sup, v zakončení mu však zabránila sekyra Michala Sýkory. Ani 3. přesilovku hosté nezužitkovali, nejblíže gólu měli Branda se Štraubem. Když pak nedokázal potrestat Míka minelu jednoho z domácích obránců, šlo se po 20 minutách do kabin za stavu 1:0. Tomu ještě předcházela strkanice u slávistické střídačky, jejímž výsledkem byli 2 vyloučení hráči na každé straně.

Hned v úvodu druhé části zamířil na trestnou lavici opět Sýkora, vzápětí za ním putoval po zákroku u mantinelu Pospíšil. Slavii se tak naskytla více než minutová dvojnásobná přesilovka. Hosté zamkli Pardubice v obranném pásmu, puk se dostal na modrou k Martínkovi a obrovitý bek vymetl dělovkou růžek Salfického brány. Ve hře 5 na 4 pak mohl otočit utkání Štraub, jeho střelu do odkryté klece však tygřím skokem zlikvidoval Salfický. Když o minutu později nastřelil Beránek tyčku, začala si Slavia koledovat o gól, který záhy přišel. Kombinační akci do poloprázdné brány zakončoval Janecký. Neuběhlo ani půl minuty a pro slávisty přišel další šok. Dnes střelecky naladěný obránce Sýkora si najel na ideální pas Lubiny a bylo to 3:1. Střelecké hody tím neskončily. Čas poskočil pouze o 1 minutu, Snopkovu střelu Salfický vyrazil před sebe, kam si najel šikovně Šaffer - 3:2. Po klidné pasáži se skóre opět měnilo ve 34. minutě. Hejda rozehrál přímo na Lubinu, který zkušeně zavěsil. Dílo skázy pro Slavii dokonal v poslední minutě druhé třetiny při vyloučení Martínka Kudrna.

Do závěrečné části nasadil trenér Růžička místo Málka, kterého nechal raději odpočívat, Lukáše Hronka. Do hry zasáhl i třináctý útočník Jaroš. Kdyby se posledních 20 minut nehrálo, nikdo by se asi nezlobil. Šancí bylo jako šafránu, místo toho se na ledě pořádně přiostřilo. Výsledkem bylo 5 vyloučených hráčů na obou stranách, přičemž Sup a Rolínek šli za vzájemnou potyčku, ve které byl aktivnější domácí borec, předčasně pod sprchy. Navíc se domácím po střetu s Martínekem nešťastně zranil obránce Mudroch. Doufejme, že se nervozita nepřenese do příštího utkání a že se bude hrát především hokej.

Zápas jsme sledovali v přímém přenosu..

Ohlasy trenérů
Josef Paleček: "Trochu jsme kalkulovali s tím, že Slavia nezačne takovým náporem jako dvakrát doma. Věděli jsme, o co nám jde a chtěli jsme dát na začátku gól, což se nám podařilo. Hráči se uklidnili. Krizový moment byl, když hosté dali na 1:1 a poté jsme jim dovolili jít do dvou šancí. Pak jsme ale dali gól a mužstvo si začalo věřit. Před středečním zápasem máme zraněné tři klíčové hráče, což byl důsledek průběhu utkání. Mudroch má něco s kolenem, Janecký má pochroumaná nebo zlomená žebra a Petr Sýkora má naraženou kyčel. Uvidíme, jestli budou moci hrát."

Ondřej Weissmann: "V začátku to bylo opět vyrovnané utkání. Měli jsme i šance, které jsme ale nedali. V takhle těžkém utkání, navíc venku, se musejí proměňovat. Mohli jsme ho brankami zdramatizovat, ale nepodařilo se. Druhým důvodem, proč jsme prohráli, bylo, že jsme neproměňovali přesilovky. Využili jsme jen pět na tři."
Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více