Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. září 2009

Do příštího zápasu musíme vstoupit úplně jinak, ví Marek Tomica

Marek Tomica se v prvním zápase nové sezóny zařadil do druhé formace vedle Romana Červenky a nové posily Daniela Brandy. Všichni hráči z tohoto útoku vstřelili po jedné brance, ale ani to Slavii nestačilo na letošní první extraligové body. Jak Tomica v pozápasovém rozhovoru přiznal, o složení jednotlivých útoků není ještě zdaleka rozhodnuto. O definitivnějším složení útočných formací napoví více až další zápasy.

Do první třetiny jste vstoupili hodně vlažně. Byl to letošní první extraligový zápas, přesto se zdálo, jako byste nebyli vyhecování. Čím si to vysvětlujete?
Hráli jsme moc nervózně. Nevím, čím to bylo. Soupeře jsme si nechali utéct na rozdíl dvou branek a pak jsme to již za celý zápas nedokázali stáhnout. Do příštího zápasu rozhodně musíme vstoupit jinak.

Při hře pět na pět jste se dlouho nedokázali dostat do kombinace. Bylo to nesehraností, nebo vám prostě Třinec dlouho nic v útoku nedovolil?
Nemyslím si, že to bylo nesehraností. Oni dobře bránili a po první inkasované brance jsme nějak znervóznili a nedokázali si dát přesné nahrávky. Od druhé třetiny se to trochu zlepšilo, ale na Třinec to dneska nestačilo.

Nebyl problém také v komunikaci ve hře směrem dozadu? Vracející se útočníci často nechali svým hráčům hodně prostoru.
Jeden gól padl sice z druhé vlny, ale pak si myslím, že jsme je dobruslovali celkem dobře. Dneska byl Třinec prostě hodně produktivní.

Do třetí části jste nastoupili aktivně, ale brzdila vás, jako ostatně celý zápas, vyloučení. Sice jste v oslabení dokázali snížit, ale neovlivnila první utkání vaše nedisciplinovanost?
Do páté minuty třetí třetiny jsme měli dvě oslabení, a to se na nás samozřejmě projevilo. Snížili jsme trochu se štěstím, ale ideální vstup do třetiny to nebyl. Rozhodčí pískali, co viděli, ale nemyslím si, že bychom byli nedisciplinovaní. Občas se jednalo o takové ty polofauly, kterých se stane za zápas více. Hráli jsme i smolně vysokou holí, něco bylo i z neobratnosti, prostě se toho najednou nakupilo nějak víc. Určitě jsme nechtěli faulovat a nevyplívalo to z toho, že by nás třinečtí přehrávali.

Jak se vám hraje ve druhém útoku s Romanem Červenkou a Danielem Brandou?
Docela dobře. Bohužel ve druhé třetině jsem byli kompletní na ledě snad jenom dvakrát, protože se hráli hodně přesilovky a oslabení. Snad pro nás bude příští zápas úspěšnější.

Myslíte si, že toto složení druhého útoku zůstane i do dalších zápasů?
Těžko říci. Ve Slavii se hráči hodně prohazují. Stačí krize a útočníci se ve formacích vymění. Uvidíme, jak se nám bude dařit.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více