Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. září 2009

Chtěli jsme hrát zodpovědnou obranu, dostali jsme pět gólů, řekl po zápase Jiří Vašíček

P r a h a - Bezprostředně po zápase čekalo na hráče v kabině občerstvení, podávalo se pečené kuře s rýží. Jiří Vašíček nám poskytl mezi sousty rozhovor o zápase, v němž červenobílí podlehli třinecké výpravě pouze o jedinou branku. „Chtěli jsme hlavně dobře bránit, ale dostali jsme pět branek,“ řekl rázný obránce o výkonu svých spoluhráčů.

Jak byste zhodnotil dnešní zápas? Kde byl podle vás hlavní problém první prohry v letošní sezoně extraligy?
Před zápasem jsme si řekli, že budeme hlavně dobře bránit, bohužel jsme dostali pět gólů. To si myslím, že je hlavní problém. Proč přesně, to si probereme zítra u videa s trenéry. Jednoznačně se musíme zlepšit se hrou dozadu. Dostat v zápase pět gólů, to je určitě špatně.

Mohla být na vině i psychycká stránka? První zápas extraligy, hned domácí zápas...
Tak určitě nějaká menší nervozita byla, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Máme hrát jak umíme a neohlížet se na ostatní věci.

Čím si myslíte, že vás Třinec přehrál v úvodní části zápasu? Měl nějaký speciální klíč na vaši obranu?
Třinec hrál dnes dobře. A vždy, když jsme se jim dostali na kontakt, tak dokázali dát gól a díku tomu zvítězili. Stále jsme dotahovali, ale bohužel jsme to nestihli.

Ve třetí části jste se dostali Třinci takříkajíc na kobylku a odehrávala se především ve vaší režii. Co vám poradil kouč Růžička, o přestávce v kabině, že to najednou šlo?
Věděli jsme, že musíme být aktivnější, že se musíme dotáhnout na kontakt. Škoda té branky z ojedinělé šance, myslím si, že jsme byli ke konci ve hře lepší než soupeř.

V příštím zápase pojedete na nový stadion v extralize, na led obhajců titulu. Těšíte se, nebo naopak máte nějaké obavy, například z kvality ledu a jiných problémů?
Led bude stejný pro obě mužstva, v tom bych problém neviděl. Určitě je lepší, když se hraje hokej v takových krásných halách, přiláká to lidi a hokej má pak úroveň. Bývalá hala už neodpovídala extraligovým poměrům. Každopádně se do Karlových Varů těšíme.

Autor Tomáš Svoboda
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více