Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
10. září 2009

Červenobílí míří do Karlových Varů

Družina trenéra Růžičky bude jako první bojovat s Energií o extraligové body v nové KV Areně. Slavistický kouč spolu s útočníkem Romanem Červenkou mají na nový hokejový stánek dobré vzpomínky z uplynulých Českých hokejových her. Poznají pocit vítězství i v dresu Slavie? Šlágr 2. kola začíná v 18:10.

Náš soupeř

Klub založen: 1932
Trenéři: Josef Paleček, Mikuláš Antonik, Pavel Kněžický
Největší úspěchy: ČR: 1. místo (2008/2009), 2. místo (2007/2008), 9. místo (2006/07)
Posledních pět let: 10. – 10. – 9. – 2. - 1. místo
Internet: www.hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Petr Kumstát, Lukáš Mensator, Václav Skuhravý

Souboj finalistů

Poslední dva extraligové ročníky se ve finále potkaly týmy Slavia a Karlových Varů. Poprvé se z mistrovského titulu radovali Pražané, loňský ročník měl zlatou tečku pro Západočechy. Sešívaní mají Energii co vracet a porážka Varů při slavnostním zápase by byla velice cenná.

Nejedná se samozřejmě jen o prestiž a vzájemnou rivalitu z předchozích play-off. Slávisté vstoupili do letošního extraligového ročníku domácí prohrou 4:5 s Třincem a rádi by nepovedené utkáni odčinili co nejdříve. Vlažný vstup do zápasu, nepřesná kombinace, častá vyloučení. Toho všeho se musí tým kapitána Beránka vyvarovat.

Energie má za sebou povedenější premiéru. První utkání vyhrála v Kladně 5:3, kdy již po 12 minutách vedla o tři branky. To je pro Slavii jasná vizitka, že vstup do zápasu není radno podcenit. Pokud nemáte v plánu cestu do Karlových Varů, můžete utkání sledovat na serveru onlajny.cz a také na ČT 4.

Vzájemné zápasy v loňské sezoně

6. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:3
19. kolo HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 6:5 pp
32. kolo HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 5:3
45. kolo HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 7:3
F1 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:1
F2 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 1:5
F3 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:2 sn
F4 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:6
F5 HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:2
F6 HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:3

Sestavy z 1. kola

Furch - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Drtina, Kolařík, od 21. navíc Špelda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Branda, Červenka, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Doležal - Čermák, Endál, Jelínek - Sklenář.

Mensator - Mucha, Němec, Dobroň, Čutta, Hájek, Prošek, Brňák - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Skladaný, Kristek, Melenovský, Pletka, Pech, Haščák - Zaťovič, Dej, Zucker.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více