Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
14. září 2009

Červenka si na třetí třetinu sundal céčko a rozhodl hattrickem

Kvůli zranění nemohl do utkání s Litvínovem nastoupit Josef Beránek, a tak v roli kapitána vedl Slavii poprvé Roman Červenka. Ovšem dvě třetiny se ale sešívaní trápili, nedostávali se do šancí, a když už se dostali ke střele, ztroskotali na Hüblovi. Ani vstup do třetí části se domácím nepovedl, dostali gól na 0:2 a zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže pak během dvanácti minut vstřelil Červenka tři branky a na jednu přihrál. Famózní obrat tedy zařídil kapitán, který si ale céčko z dresu strhnul právě před třetí třetinou.

Čím to bylo, že jste se 40 minut nedostávali do šancí? Ve třetí třetině jste už neměl céčko na dresu a vy i celý tým hrál jak vyměněný...
Céčkem to snad nebylo. Ale první dvě třetiny byly z naší strany opravdu špatné. Brankář chytal výborně, ale nám chyběl důraz v koncovce. Šance tam totiž byly. O poslední pauze jsme si řekli, že do toho musíme šlápnout. Pak jsme sice dostali další gól, ale nakonec jsme se opravdu rozjeli.

Před sezónou se hodně mluvilo o tom, že byste měl převzít vůdčí roli po Jaroslavu Bednářovi, cítíte to tak, že tým na vás hodně spoléhá?
Není to o mně. V týmu je nás pětadvacet. Samozřejmě se ode mě čekají body a góly, ale když nebudeme hrát jako tým, tak nebudeme dělat výsledky.

Vyhovuje vám taková role v týmu?
Určitě. Myslím, že to musí vyhovovat každému hráči, když tým na něm stojí. Ale zopakuji to, že musíme hrát týmově.

V Karlových Varech se vám celkem dařilo, ale říkal jste, že to může být ještě lepší. Byl jste tedy dnes spokojen?
Určitě ne. Ty dvě třetiny byly opravdu hrozné, i z mojí strany. Ale nebudu říkat, že nejsem spokojený, když jsem dal tři góly. Takže spokojený jsem, ale jen s jednou třetinou.

Když jste prohrávali 0:2, vkrádalo se vám do hlavy to, že se vám ten obrat už nepovede?
Mně rozhodně ne. Kdybychom tomu nevěřili, tak tam nelezeme. Měli jsem ještě dost času a já věřil, že minimálně vyrovnáme.

Při vašem gólu v oslabení jste se prohnal kolem Jiřího Šlégra. Věděl jste, že to byl on?
Všiml jsem si toho. On stál na modré čáře, takže si musel popojet trochu dopředu. Já jsem si to hodil na bekhend a pak jsem vystřelil celkem přesně. Měl jsem i trochu štěstí.

Dnes vám ty přesné střely vycházely. I druhý gól padl po ráně do šibenice...
Vystřelil jsem, kam jsem chtěl a vycházelo to.

Uklidňuje vás fakt, že víte, že se vám může dařit i bez Bednáře?
Zatím je začátek sezóny, takže to moc nepřeceňuju, ale samozřejmě jsem moc rád, že se mi zatím daří. Důležité jsou pak ale výsledky týmu. Když se mi bude dařit a nebudeme sbírat body, tak to bude k ničemu.

Uleví se týmu, když zvládl zápas proti Litvínovu otočit? Jinak byste totiž prohráli podruhé doma, což by před derby nebylo moc povzbudivé.
Psychika týmu určitě půjde nahoru. Dnes jsme to opravdu vydřeli. Máme důležité tři body a i hra se ve třetí části hodně zlepšila.

Jak to bylo s tím kapitánským céčkem? Dvě třetiny jste ho měl, pak už ne.
Ono bylo jen nalepený, pak se mi trochu odchlíplo, tak jsem si ho o přestávce sundal. Je to hezké být kapitánem, ale moc to neprožívám. Není důležité, co mám na dresu, ale jak hraju.

A co týmová pokladnička? První zápas jako kapitán a hned hattrick. Asi do ní budete muset něco přidat, že?
To asi ano. Ale dám to rád. Přeci jen tři góly, to je paráda, ještě navíc jako kapitán. To musím něco zaplatit.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video