Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
21. září 2009

Do O2 areny přijede Plzeň

Ze západu přitáhnou v úterý v 18:15 do Prahy indiáni pod vedením Martina Straky. Doyenovi plzeňského hokeje se přes léto podařilo zachránit hokej v městě piva a jeho tým, se kterým se Slavia loni potkala v semifinále, zatím v extralize hodně kouše. Slavisté v posledních dvou kolech na hřištích soupeřů dvakrát prohráli a o to větší budou potřebovat vaši pomoc! Pojďte v úterý večer podpořit hokejisty Slavie.

Náš soupeř

Klub založen: 1929
Trenéři: Marian Jelínek, Milan Razým
Internet: www.hcplzen.cz
Hvězdy týmu: Martin Straka, Tomáš Vlasák, Jaroslav Modrý

Plzni se zatím osvědčilo angažmá kanadských hráčů

Vedle ostřílených borců Straky a Vlasáka jde letos velký strach i z kanadských posil. Triu zámořských hráčů zatím vévodí Tyler Scofield, který ve třech zápase dal čtyři branky. Čtyři body za dvě branky a dvě asistence má i Mark Bomersback. Oba již potvrdili, že se nejedná o úlet v podobě angažování kanadských bijců, ale že jsou skutečně šikovnými útočníky. Jejich třetí parťák je obránce Doug O´Brien, jenž přičichl v dresu Tampy Bay i k NHL.

Existenční problémy, které Plzeň přes léto řešila, se vůbec neprojevily na startu do extraligy. Západočeši čtyřikrát vyhráli a prohráli pouze na ledě velice silných Vítkovic. V posledním zápase přetlačily Plzeň Pardubice na nájezdy. Hlavní hrdinou zápasu byl gólman Tomáš Pöpperle, který se rozhodně nenechal rozhodit svým oponentem Dominikem Haškem. Pöpperle byl téměř neprůstřelný. Poradí si s ním třeba Roman Červenka?

Slavia venku inkasovala hrozivých 12 branek

Víkendové zápasy v Českých Budějovicích a Kladně se sešívaným vůbec nepodařily. Prohra 1:6 s Mounfieldem byla hodně vysoká, ale v hlavách hráčů bolelo jistě mnohem více utkání s Kladnem, na jehož ledě vedla Slavia 2:0, ale nakonec prohrála 4:6. Dominik Furch v polovině zápasu střídal Stanislava Nerudu. Otázkou je, který z nich dostane důvěru proti Plzni.

Do zápasu podle informací z klubu nastoupí kapitán Josef Beránek, ale útok Slavie přesto nebude kompletní. Zdravotní problémy má Lukáš Endál a nejistý je i start Daniela Brandy.

Poslední zápasy

Plzeň – Kladno 2:1
Vítkovice – Plzeň 5:2
Plzeň – Mounfield 4:2
Ml. Boleslav – Plzeň 2:3
Plzeň – Pardubice 1:2sn

Karlovy Vary – Slavia 1:4
Slavia – Litvínov 4:2
Slavia – Sparta 4:2
Mounfield – Slavia 6:1
Kladno – Slavia 6:4

Sestavy v minulém kole

Neruda (Furch od 26. minuty) - Kadlec, Vašíček, Žižka, Roth, Drtina, Kolařík, Jebavý - P. Jelínek, Červenka, Tomica - D. Hruška, Branda, Sklenář - Endál, Růžička, Vondrka - Micka, Třetina, Čermák.

Pöpperle (Francouz) - Jeřábek , Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Benda, O´Brien, Dresler, Mezei - Vampola, M. Straka, Vlasák - Bomersback, Kracík, Scofield - Hvila, Tvrdík, Matějovský - Dvořák, M. Heřman, Adamský.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více