Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.9.2009

Plzeň na kolenou, výhru trefil Červenka

7. kolo, úterý 22.9.2009, Slavia - Plzeň
Slavia
4:3
1:1, 2:1, 1:1
Plzeň

Branky a nahrávky: 4. Sklenář (Tomica), 33. Doležal (Drtina), 38. Špelda (Čermák, Doležal), 57. Červenka (Sklenář) - 17. Hanzlík (Vlasák, Bomersback), 23. Scofield (Vampola, Hvila), 49. Straka (Vlasák, O´Brien). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Kalivoda, Rozlílek. Vyloučení: 7:6, navíc Vašíček, Bomersback oba 5 minut a do konce zápasu. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4328. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Sestavy

Slavia

Neruda - Kadlec, Vašíček, Žižka, Roth, Drtina, Kolařík, Špelda - Hruška, Beránek, Tomica - P. Jelínek, Červenka, Sklenář - Doležal, Růžička, Vondrka - Micka, Třetina, Čermák - Ondráček.

Plzeň

Pöpperle - Jeřábek , Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Benda, O´Brien, Dresler, Mezei - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Scofield, Vampola, Hvila - Stránský, Tvrdík, Matějovský - Dvořák, M. Heřman, Adamský

Napínavé utkání plné zvratů mohli vidět diváci v pražské O2 areně, kde se proti Slavii postavili Indiáni z Plzně. Oba týmy v zápase vedly, Slavia se díky trefě Lukáše Špeldy dokonce prosadila i v oslabení, ale definitivní rozhodnutí musel obstarat až spasitel Roman Červenka. Ten se trefil tři minuty před koncem a stanovil konečný výsledek na 4:3. Hosté pak ještě tlačili, jenže ani z pěstního souboje, do kterého se pustil Vašíček s Bomersbackem, nevyšli vítězně. Slavia tak potřetí za sebou doma získala všechny body.

První třetina utkání nabídla především bojovný hokej plný osobních soubojů. V úvodu byla o něco aktivnější Slavia, která šla už ve čtvrté minutě do vedení. Plzeňský tahoun Straka ztratil puk ve středním pásmu a Tomica našel volného Jakuba Sklenáře, jenž ránou bez přípravy překonal bezmocného Pöpperleho.

Gól ještě více rozbouřil slušně zaplněnou O2 arenu (4 328 diváků) a atraktivní hokej pokračoval. Na 2:0 pro domácí mohl zvýšit Doležal, který se dostal do samostatného úniku, na gólmana Západočechů si ale nepřišel. Hosté se sice rozjížděli pomalu, jenže ostupem času si začínali tvořit souvislý tlak v útočném pásmu. Vampolova štiplavá střela za Nerudou ještě neskončila, ta Hanzlíkova už ovšem ano.

Agilní Vlasák vybojoval puk za bránou a předložil ho na modrou čáru Jiřímu Hanzlíkovi, jenž pumelicí mezi betony rozvlnil síť. Do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

Druhou dvacetiminutovku začali lépe hráči Plzně, kterým pomohla rychlá přesilovka po faulu Červenky. Na jejím konci se trefil Tyler Scofield, který stál volný u levé tyče a využil nezištné nahrávky Vampoly. Indiány gól nabudil a byli hodně nebezpeční, v největší jejich šanci ale Straku vychytal brankář Slavie.

A tak udeřili domácí. V čase 32:31 obkroužil zadák Drtina hostující bránu a naservíroval kotouč na hůl Jiřího Doležala, který se nemýlil. Uplynulo pět minut a v domácím táboře bylo ještě veseleji. Při vlastním oslabení se prosadil sváteční střelec Lukáš Špelda, který využil zmatky v defenzívě Plzně a střelou do odkryté klece poslal Pražany do vedení.

Závěrečnou třetinu ale začali svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky hrát až příliš profesorsky, za což byl vytrestáni. Ve 49. minutě se po obrovském závaru prosadil Martin Straka, jehož branku musel posvětit až videorozhodčí. Zápas poté neomylně směřoval k remíze, jenže nakonec k ní nedošel.

Tři a půl minuty před koncem hosté trestuhodně chybovali, když nechali rozjet slávistického kanonýra Romana Červenku. Ten očima naznačil nahrávku na najíždějícího spoluhráče, ale místo toho vypálil těsně za levým kruhem a jeho střela zapadla za Pöpperleho záda.

Šokovaný tým Plzně už odpovědět nedokázal, a tak si domů odvezl těsnou porážku 3:4. Ještě zmiňme, že závěr zápasu okořenila pěstní bitka mezi domácím tvrďákem Jiřím Vašíčkem a Kanaďanem Markem Bomersbackem. Jasně navrch v ní měl slávistický zadák, který už po několika vteřinách poslal svého soupeře nemilosrdně k ledu.

Oba hráči byli pochopitelně vyloučeni do konce utkání.

Ohlasy trenérů
Jiří Čelanský (Slavia): Myslím, že jsme viděli zatím nejhezčí domácí utkání, k čemuž samozřejmě přispěl soupeř, který tu předvedl nejlepší hokej z týmů, které tu v této sezoně byly. Plzeň byla po většinu zápasu asi lepší, ale o to cennější je pro nás to vítězství, které jsme dotáhli do zdárného konce. Dominik Furch odcestoval na farmu do Havlíčkova Brodu, zítra nastoupí v Šumperku. Chceme, aby chytal. Je to mladý kluk, momentálně věříme Standovi Nerudovi, ale Dominika potřebujeme dostat do brány. Zápasové zatížení mu dá více než jen trénink.

Marian Jelínek (Plzeň): Jeli jsme sem s tím, že do desáté nebo dvanácté minuty budeme dvakrát vyloučení, což se také stalo. Čekali jsme ten počáteční tlak, který soupeř využil jedním gólem. Potom jsme se nadechli, myslím, že druhou třetinu jsme byli jednoznačně lepší, bohužel jsme byli málo produktivní. Soupeř paradoxně tu třetinu po našich chybách vyhrál. Pak jsme se nadechli k heroickému výkonu a já můžu mužstvu poděkovat, protože tak jako jsou vítězství, za která se člověk stydí, tak jsou i porážky, za které se stydět nemusí.

Autor OH, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více