Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. září 2009

Souboj Praha – Brno, Slavia hostí jednobodového nováčka

V pátek od 19:40 se slávisté střetnou s celkem Komety Brno. Po letech čekání zavítá tým Brna na extraligový mač do Prahy. Před sezónou hlásili vlajkonoši Brna, že do O2 areny zamíří davy brněnských fandů, oficiálně jsou vypraveny čtyři autobusy fanoušků hostí. Slavia poslední zápas s Plzní vydřela i díky podpoře ochozů, pomozte sešívaným i v pátek večer! Než vyrazíte do víru noční Prahy, pojďte na hokej!

Náš soupeř

Trenéři: Pavel Pazourek, Václav Baďouček
Internet: www.hc-kometa.cz
Hvězdy týmu: Jiří Dopita, Peter Pucher, Jiří Trvaj

Kometa Brno se dočkala extraligy, ale na výhru čeká

Kdo někdy okusil atmosféru 1. ligy v brněnské hale, tak snad Kometě postup do nejvyšší hokejové soutěže přál. I nejzarytější odpůrce jihomoravské metropole musel uznat, že hokej zde měl prostě šťávu. Jenže pouhé nadšení body nedělá a 1. liga není extraliga. Brno ještě nevyhrálo a vydolovalo pouze jeden bod, i když zrovna ten nejméně očekávaný – v posledním kole proti Vítkovicím.

„Ještě nevyhráli, takže nemají co ztratit. Musejí se na někom chytit a snad to nebude na nás,“ komentoval současnou situaci Brna slávistický útočník Jakub Sklenář. „V žádném případě nesmíme Kometu podcenit. Uhrála bod ve Vítkovicích, které doteď každého válcovaly. Vítkovice možná Brno podcenily a to se nám nesmí stát,“ varoval další útočník – Jiří Doležal.

Slavia udolala Plzeň, se štěstím...

Z Komety Brno rozhodně nejde strach, ale jak je na tom v současné době Slavia? Po dvou venkovních prohrách v úterý sešívaní porazili Plzeň, ale rozhodně se nejednalo o jasnou záležitost. Tým ukázal vnitřní sílu a bojovnost. Zvláště ve 2. třetině, kdy hrál pět oslabení a hosté Slavii neustále mleli v obranném pásmu. Přesto tuto třetinu sešívání těsně vyhráli a stejně pak i celý zápas.

V brance se zaskvěl Stanislav Neruda, kterému kryl záda Slipčenko. Dominik Furch byl poslán do Havlíčkova Brodu. „Je to mladý kluk, momentálně věříme Standovi Nerudovi, ale Dominika potřebujeme dostat do brány. Zápasové zatížení mu dá více než jen trénink,“ vysvětlil přesun slávistického gólmana trenér Jiří Čelanský.

Závěr zápasu s Plzní nedohrál Tomáš Micka. „Nepředvedl výkon, který jsme od něj očekávali, proto byl z utkání stažen,“ řekl po zápase Jiří Čelanský. Otázkou je, jestli urostlý útočník, který se letos zatím nepotkal s formou dostane důvěru do dalších utkání.

Do sestavy se po zranění vrací Daniel Branda, který vynechal poslední zápas. Do utkání nastoupí i Roman Červenka, jehož šrámy ze zápasu s plzeňskými indiány se neukázaly vážnějšího rázu.

Utkání začíná později

Televizní zápas s Kometou začne v 19:40. Pragocentrikové tvrdí, že je to kvůli očekávanému bloudění brněnských fandů v pražském metru. Než půjdete hýčkat noční Prahu, podpořte v ochozech své červenobílé borce. Rodiny s dětmi mohou využít nový Dětský koutek za sektorem 115.

Poslední zápasy

Kometa – Sparta 1:4
Kladno – Kometa 4:0
Kometa - Třinec 1:5
Mountfield – Kometa 5:2
Vítkovice – Kometa 2:1sn

Slavia – Litvínov 4:2
Slavia – Sparta 4:2
Mounfield – Slavia 6:1
Kladno – Slavia 6:4
Slavia – Plzeň 4:3

Sestavy v minulém kole

Neruda - Kadlec, Vašíček, Žižka, Roth, Drtina, Kolařík, Špelda - Hruška, Beránek, Tomica - P. Jelínek, Červenka, Sklenář - Doležal, Růžička, Vondrka - Micka, Třetina, Čermák - Ondráček.

Trvaj - Bičánek, Koma, Zubíček, Houdek, Kántor, Kempný, Mojžíš, Ovčačík - Ludvík, Dopita, Erat - Klimt, Vorel. Vondráček - Brabenec, Pucher, Svoboda - Dlouhý, Procházka R., Korhoň.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více