Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. září 2009

Stanislav Neruda: Na každý gól se snažím rychle zapomenout

Na časomíře svítí čas 15.23 a stav skóre je 3:0 pro hostující Kometu Brno. Mnoho brankářů by v tu chvíli odjelo na střídačku a přepustilo by místo svému náhradníkovi. Gólman Slavie Stanislav Neruda však v této situaci nic nevzdával a zápas dochytal. Nakonec i jeho zásluhou dopadl vítězně pro domácí Pražany. " Pokud mě Vláďa Růžička nevystřídá nebo nechytám úplně hrozně, tak v brance vždy zůstanu," říká Neruda, který má ve Slavii nyní o něco jistější pozici než dříve.

Hráli jste proti poslednímu celku extraligy, přesto jste po první třetině prohrávali 1:3. Nedošlo z vaší strany k mírnému podcenění soupeře?
Já si myslím, že jsme soupeře nijak nepodcenili. K tomu jsme si řekli hodně před zápasem. Když se podíváte na jejich soupisku, tak tam nemají špatné hráče. Hrají za ně i hodně zkušení hráči. Spíš než podcenění tam byly dvě chyby našich hráčů a kvůli tomu jsme prohrávali.

Dvě branky jste obdrželi ve vlastní přesilovce, což by se asi stávat nemělo. Vyčítal jste něco spoluhráčům?
Stávat by se to skutečně nemělo, ale je to hokej. Hráčům jsem nic nevyčítal. Od druhé třetiny začali hrát velmi dobře a zaplaťpánbůh za to, že jsme pak dali góly a zápas vyhráli.

Dostal jste gól již po pěti minutách. To gólmanovi moc na sebevědomí určitě nepřidá.
Bylo to nepříjemné, ale já se na každý obdržený gól snažím rychle zapomenout. Nejde se v tom vrtat. Už s tím zkrátka nic neudělám a musím chytat dál.

Něměl jste chuť po první třetině vystřídat?
Ne ne ne. Pokud mě Vláďa Růžička nevystřídá nebo nechytám úplně hrozně, tak v brance vždy zůstanu.

Zhruba v 35. minutě přišel sporný moment, kdy kotouč poskakoval na brankové čáře a hosté reklamovali gól. Jak jste to viděl ze svého pohledu?
Já jsem puk vůbec neviděl. Cítil jsem akorát, že se mi odrazil od hrudníku do ruky, do tyčky a pak jsem ho cítil na kalhotech. V konečné fázi jsem ležel na zemi a viděl puk před sebou. Vůbec nevím, jestli to byl gól nebo ne. Od toho je tam rozhodčí.

Jak se vám chytalo v atmosféře, která moc nepřipomínala zápas na domácí půdě?
Fanoušci Brna předvedli to, co předváděli celou loňskou sezónu. Společně s našimi fanoušky vytvořili dnes parádní atmosféru. Přesto, že to bylo u nás doma, tak si myslím, že v takovéhle atmosféře se musí hrát každému dobře.

Vám osobně to pomáhá?
Ani bych neřekl, že pomáhá. Mám ale rád, když je v hale hukout. Myslím, že dnes mě hráči často ani neslyšeli.

Dominik Furch byl poslán do Havlíčkova Brodu. Změnila se nějak vaše pozice v týmu? Cítíte teď ze strany trenéra větší důvěru?
Já jsem rád za každý zápas, který můžu odchytat. Cítím z Vládi Růžičky podporu a snažím se ho nezklamat.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více