Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.9.2009

Slávisté neudrželi vedení a podlehli Pardubicím

10. kolo, úterý 29.9.2009, Slavia - Pardubice
Slavia
2:5
2:0, 0:3, 0:2
Pardubice

Branky a nahrávky: 11. Vondrka (Červenka), 16. Žižka (Růžička) - 28. Pivko (Čáslava, Koukal), 32. Koukal (pen), 34. Sýkora, 47. Pivko (Čáslava), 60. Kočí (Špirko). Rozhodčí: Hodek, Jebavý - Prchal, Kis. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. Diváci: 6329. Průběh utkání: 2:0, 2:5.

Sestavy

Slavia

Neruda - Kadlec, Vašíček, Roth, Kolařík, Drtina, Žižka, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Endál, Červenka, Sklenář - Branda, V. Růžička ml., Vondrka - P. Jelínek, Čermák, Doležal - Micka.

Pardubice

Hašek – Kočí, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Mocek, Šemorád – Sýkora, Špirko, Pivko – Zohorna, Koukal, Starý – Cetkovský, Genoway, Somík – Klejna, Divíšek, Rákos.

Domácí do zápasu vstoupili výborně, když po trefách Michala Vondrky a Tomáše Žižky brzy vedli 2:0. Jenže ve druhé třetině se štěstí od slávistických střelců odklonilo. Haška dvakrát zachránila tyč a navíc se v sešívané obraně příliš často otevírala okénka, čehož rychlí a šikovní střelci Pardubic dokázali využít a utkání nakonec otočili. Slavia tak podruhé v řadě prohrála a opět se posunula v tabulce směrem dolů.

Dlouho očekávaný souboj mezi útočným zabijákem Romanem Červenkou a legendárním brankářem Dominikem Haškem začala lépe Slavia. Ta využila laxnějšího úvodu v podání Východočechů a drala se do zakončení. Jakub Sklenář sice v dobré pozici jen promáchl, zkušenější Michal Vondrka už ale poslal svůj tým do vedení. V čase 10:24 přebruslil couvajícího beka Pardubic a bekhendovou střelou otevřel skóre.

Vzápětí mohl z dorážky srovnat stav pardubický Koukal, Stanislav Neruda byl ale připravený. A tak znovu udeřili slávisté. Krátce po skončení přesilové hry dostal Tomáš Žižka ideální nahrávku zpoza brány, a i když má pověst psa obranáře, v tento moment se proměnil v chladnokrevného střelce. Do kabin se tak šlo za dvougólového vedení pro domácí.

Prostřední část hry se ale mnohem více povedla Pardubicím. Přitom všechno mohlo být jinak, kdyby se na začátku 23. minuty prosadil střelec Červenka. Hostující beci ho nechali nepokrytého na pravém kruhu a talentovaný forvard pohotovou ránou rozezvonil tyč. Červenobílí tlačili i dál, nicméně obrana Eatonu jim toho moc nedovolila. A navíc měla i štěstí, další tyč trefil o pár minut později Čermák.

Slávističtí fanoušci v tu dobu už možná tušili, že přijde zákonitý trest. V přesilové hře se o něj postaral Libor Pivko, jenž těsně před Nerudou tečoval nadhození Čáslavy. Pardubické gól nakopnul a brzy bylo srovnáno. Zhruba v polovině utkání zaváhala obrana Slavie s rozehrávkou a výsledkem byl únik Petra Koukala, jehož vracející se Žižka stačil už jen zahákovat. Sudí tak nařídil trestné střílení a sám postižený ho bezpečně proměnil.

A s domácími vyhlídkami bylo ještě hůře. Ve 34. minutě našlápl Petr Sýkora, prohnal se kolem Kadlece a střelou nad lapačku nedal Nerudovi šanci. Eaton se dostal rázem na koně, naopak na Slavii padla deka. Sejmout ji mohl Vondrka, jenž půl minuty před sirénou převzal výbornou nahrávku od Červenky a zblízka jen těsně netrefil bránu.

V závěrečné dvacetiminutovce se hosté soustředili hlavně na defenzivní činnost a Slavia měla svou úlohu velmi stíženou. Navíc když už se rozjížděla ke tlaku, přišel čtvrtý gól v její síti. Libor Pivko se prohnal kolem levého mantinelu a nenápadnou střelou mezi betony překvapil Nerudu. V 57. minutě pak Pardubice přidaly další trefu, rozhodčí ji kvůli postavení hráče v brankovišti ale odmítli uznat.

Stejně neoblomní byli chvíli poté i na druhé straně. Jiří Doležal vyšťouchl puk Haškovi a skóroval, píšťalka sudího mu ale radost zkazila. Definitivní tečku za zápasem tak pár vteřin před koncem napsal Václav Kočí, který vytrestal Pražany při power-play.

Slavia tak prohrála 2:5 a v tabulce ji čeká pád. Těšit však může třeba to, že se po krátké anabázi v Havlíčkově Brodu vrátil do sestavy bijec Tomáš Micka, jenž hokejistům Eatonu dělal hodně problémů.

Autor OH, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více