Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
18. října 2009

Útočník Micka: Fanouškům Slavie mohu jen a jen poděkovat

Minimálně v této sezoně už Tomáše Micku v dresu Slavie neuvidíte. Anebo uvidíte, ale pouze na fotografiích. Šestadvacetiletý hokejista odešel na hostování do Českých Budějovic. Opačným směrem přišel kanonýr Tomáš Kůrka. Micka se nesmazatelným písmem zapsal pod vybojovaný titul, jenže v tomto ročníku se doposud trápil. "Tušil jsem, že se k přestupu schyluje," řekl v exkluzivním rozhovoru pro webové stránky Slavie.

Tomáši, je to pro vás hodně těžké loučení?
No,loučení... Na nějaké loučení nebo přemýšlení nebylo kdy. Jeden den trénujete na Slavii, druhý den se jedete s výstrojí hlásit se do Budějovic. Neberu to jako loučení, ale jako další hokejovou etapu. Změnu, kterou teď potřebuju.

Čekal jste, že v těchto dnech může dojít k vaší výměně?
Ano, čekal. Už delší dobu. Když pro vás nezbude místo ani na střídačce a zápas proti Kometě strávíte na tribuně, dá se tušit, že se něco děje. Když odehrajete dobrý zápas za Havlíčkův Brod a následující zápas proti Vítkovicím odehrajete jedno střídání, tak je prostě nutné situaci řešit. Moje forma nebyla dobrá, ale věřím, že bych se do toho dostal. Možná jsem mohl dostat více prostoru, ovšem to už teď není důležité. Podstatné je, že se mému agentovi začaly ozývat jiné kluby. Měly o mě zájem, tudíž jsem tušil, že se k nějakému přestupu schyluje. Pro Slavii jsem zkrátka přestal být platný. Je teď jenom na mně, jak se o svou novou pozici v Budějovicích porvu. Udělám pro to maximum.

Na uplynulé dvě sezony ale asi budete vzpomínat jen v dobrém…
Tak to určitě. Než jsem šel do Slavie, postoupili jsme s Ústím do extraligy. To, že rok na to se Slavií vyhrajeme titul, jsem opravdu nečekal, navíc vše pak vyvrcholilo povoláním do reprezentace. Prostě úžasná sezona. V té loňské lituju jen prohraného finále. Celkově jsem však se svým dvouletým působením ve Slavii spokojený. Jsem rád, že jsem mohl hrát za svůj mateřský klub. Vzpomínky zůstanou.

Radost v podání Tomáše Micky

Už jste se rozloučil se spoluhráči v kabině? Prozradíte, co jste si řekli?
Řekli jsem si ahoj a popřáli štěstí. Takový je hokejový život, na nějaké emoce nebývá čas ani prostor.

A jaká slova vám řekl trenér Růžička?
Že mě vyměnili do Českých Budějovic.

Ze Slavie odcházíte už podruhé. V roce 2002 vás to potkalo ještě jako juniora. Byl to pro vás tenkrát těžší odchod než nyní?
Už bych tedy mohl být zvyklý...(hořce se pousměje). Ne, teď vážně. Když jsem odjížděl z Edenu, napadlo mě, že se historie vlastně opakuje. A okolnosti nejsou zase tak odlišně. Jen je teď moje pozice rozhodně lepší, přeci jenom mám od těch dob jiné zkušenosti a snad i jméno, je o mě zájem. Tehdy jsem byl neznámý a nevěděl, co bude. Na své nové angažmá se těším, výměnu do Budějovic beru jen pozitivně a chci být platným členem týmu. V jižních Čechách mám rozsáhlé příbuzenstvo, spoustu známých, kamarádů, bude tam dobré zázemí.

Věříte, že se po sezoně do červenobílého tábora zase vrátíte?
Ne. Návrat nepředpokládám.

Micka se o sebe vždycky uměl postarat...

Myslíte si, že jsou České Budějovice tím pravým klubem, kde znovu naleznete “střelecký klid“?
Ano a hodně se na to těším. Je vidět, že Budějovice hrají úplně jiný styl hokeje, který mi snad bude více vyhovovat. Musím se co nejrychleji aklimatizovat, zapadnout. Mám v rukou nový impuls a šanci ukázat, co ve mně je. Budu bojovat.

V Praze jste si velmi oblíbil tréninky s kondičním koučem Machurou. Budete v nich pokračovat i nadále?
S Remigiem Machurou spolupracuju už několik let. Z nich jen poslední dva roky jsem trávil v Praze, takže jsem zvyklý spolupracovat i na dálku. Ten častý kontakt tam samozřejmě nějak chybět bude, například některé speciální cviky na atleťáku, ale dál od něj budu dostávat instrukce i rady, cvičím sám. V Budějovicích jsem už byl prozkoumat posilovnu (usmívá se).

Jak velkou komplikací pro vás je, že první zápas v novém působišti smíte odehrát až 25. října proti Pardubicím?
Tak to je rozhodně škoda. A to jak pro mě, tak pro Kůrku. Vypadneme ze zápasového rytmu, což není zrovna příjemné. Už jsem se těšil na nedělní zápas s Plzní a úterní na Slavii, ten mohl být zajímavý pro všechny. Na druhou stranu mám víc času se sžít s týmem, zvyknout si na jiný herní styl, více společně natrénovat. Z tohoto pohledu je to plus.

Poslední otázka se týká slávistických fanoušků, kteří vás milovali. Jak byste se s nimi rozloučil?
Těšil jsem se na úterní zápas, že jim třeba ještě zamávám. Já jim můžu jen a jen poděkovat. Za podporu, za jejich snahu dělat dobrou atmosféru, vtipný transparenty... Byli prostě skvělí. Hodně z nich jsem mohl poznat i osobně a jsem za to moc rád. Snad jsem je v loňských sezonách bavil. Hrát pod takovými fanoušky je pro hráče vždycky radost. A už mě stihli informovat, že budějovičtí fanoušci jsou taky moc fajn, že jsem si "vybral" dobře.

FOTO: Pavel Vrtiška, Martin Prokop
Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více