Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
22. října 2009

Vašíček: Musíme dát do hry srdce. A to nám nyní prostě chybí

Třetí zápas doma, třetí prohra. Po vydařeném úvodu zažívá Slavia pád. V pražském derby sice triumfovala, v domácím prostředí se jí ale nedaří. To ilustrovala i drtivá prohra v předehrávce 19. kola, kdy Růžičkova parta podlehla Kladnu 2:6. A obránce Jiří Vašíček si po skončení duelu servítky nebral. „Nevím, co se s námi tady doma děje. Takhle to nejde,“ hořekoval zadák, který si proti Kladnu připsal jednu trefu.

Slavia není v záviděníhodné pozici, již potřetí v řadě doma ztratila všechny a zabředává do krize. Čím si to vysvětlujete?
Všichni si musíme sáhnout do svědomí a začít hrát jinak. A hlavně bojovat! Dneska jsme totiž propadli úplně ve všem, Kladno bylo lepší. Myslím si, že Vláďa Růžička nám k tomu určitě něco důrazně řekne!

Kladno přitom na hřištích soupeřů má hned druhou nejhorší bilance, takže lepší tým pro zvednutí sebevědomí jste si mohli přát jen stěží...
Nevím, co se s námi tady doma děje... Už je to poněkolikáté, co nám zápas nevyšel. Zase nám utekl začátek, musíme se na to zaměřit a něco s tím udělat. Takhle to nejde!

Přitom na Spartě jste v neděli odehráli výtečný zápas...
To je pravda, ale nám se nedaří hlavně doma. A právě, když se nám tady takhle nedaří, musíme o to víc dát do hry srdce. Až se pak začne vyhrávat, můžeme vymýšlet další věci. A to srdíčko nám v té hře nyní prostě chybí!

Asistent Čelanský na pozápasové tiskové konferenci prohlásil, že jste chtěli sázet především na pozornou defenzivu. Místo toho jste po dvaceti minutách prohrávali 0:3. To nevypadá na důsledné plnění pokynů, ne?
Přesně tak! Věděli jsme, že nedáváme moc gólů, a tak jsme chtěli hrát z obrany. A pak dostaneme tři góly za třetinu.

V kabině asi po první části byla dusná atmosféra, že?
Dusno tady bylo. Jako hráči jsme si k tomu něco řekli, ale hra se bohužel nezvedla. Snad se odrazíme od poslední třetiny, kterou jsme vyhráli. Ale to už bylo za rozhodnutého stavu, kdy Kladno nehrálo.

Pomineme-li zápas s Kladnem, ve kterém propadla i defenziva, Slavii tlačí bota spíše v útoku. Vnímáte, že pokud gól nevstřelí Červenka, ostatní jej nedokáží zastoupit?
Nemůžeme celou sezónu sázet na to, že Červus pokaždé sám udělá celý zápas. Body od ostatních hráčů chybí. A když se vepředu nedaří, musíme hrát alespoň dobře zezadu a odehrát to na 0:0. S tím, že jeden dva góly dáme. A to se nám proti Kladnu nedařilo. Když prohráváte po první třetině 0:3? To je těžký... Pak zase dáme gól na 1:4 a hned na to dostaneme pátý...

Slavia po téměř sto sedmdesáti minutách doma vstřelila gól. Pamatujete, že byste někdy během svém kariéry zažil takto negativní sérii?
Tohle je hodně smutnej primát! Doma se má hrát tak, že soupeře zamknete, vytvoříte si tlak a budete dávat góly. Ale co si budeme povídat, my jsme ani minule proti Českým Budějovicím neměli dostatek střel k tomu, abychom mohli dát nějaké góly. Prostě se téměř nikomu nedaří a musíme to nějak zlomit. Víc bojovat, víc se srážet a vytvořit tlak na soupeře.

Říkáte víc se srážet. Sám jste proti Kladnu za již rozhodnutého stavu nepřemýšlel o tom, že se na ledě pokusíte něco rozpoutat?
Člověk samozřejmě chce tomu zápasu nějak pomoci, někoho trefit, ale není to zas tak lehké. A zvlášť, to Kladno prostě bylo lepší. Je to těžký. Co k tomu víc říct.

Vy sám jste, coby sváteční střelec, dosáhl gólu. Ten vás ale ani příliš těšit nemůže. Nebo ano?
Je to úplně k ničemu. Já tu nejsem od střílení gólů, ale od zabraňování jim. A my jsme jich dostali šest... Takže ani já nemám dobrou vizitku. A je jedno, jestli jsem nakonec vstřelil gól. Když prohrajete 2:6, je to hodně smutný...

Slavia během nepříjemné situace navíc zajíždí ke dvěma zápasům ven. Nejprve vás čeká duel s rozjetou Plzní, pak bitva na ledě Brna, kde je specifická atmosféra. Co od těchto utkání čekat?
Bude to hodně bouřlivé! Musíme hrát to, co si řekneme v kabině a odevzdat na ledě sto procent. Pokud to neuděláme, nemůžeme porazit nikoho!

Dokážete si představit, že byste se z toho výjezdu vraceli bez bodu?
Nedokážu! Snad si to tu nikdo nepřipouští. Jedeme tam s tím, že chceme vyhrát.

Autor hoš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více