Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. října 2009

Probudí se Slavia na západě Čech?

Slavia se po nepodařených domácích utkáních představí v Plzni. Indiáni měli vítěznou šňůru šesti zápasů, ale tu jim ukončily v pátečním duelu Pardubice. Sešívaní mají vyrovnanou venkovní bilanci - 4 výhry, 4 prohry. Dají hráči zapomenou poslednímu domácímu debaklu proti Kladnu? Ve slavistickém dresu se poprvé představí posila z Českých Budějovic Tomáš Kůrka. Nedělní utkání začíná v 17:30.

Náš soupeř

Klub založen: 1929
Trenéři: Marian Jelínek, Milan Razým
Internet: www.hcplzen.cz
Hvězdy týmu: Martin Straka, Tomáš Vlasák, Jaroslav Modrý

Plzni série vítězství vynesla třetí místo

Indiáni z Plzně vyhráli šest zápasů v řadě. Sérii vítězství jim přerušily až v posledním utkání Pardubice, které doma obraly Západočechy o body gólem na 3:2 osm vteřin před koncem základní hrací doby. Vinu na rozhodující brance na sebe po zápase vzal gólman Dušan Salfický, muž který se z prvoligového Ústí nad Labem objevil opět v Plzni a až do zápasu v Pardubicích zde nezažil šestkrát v řadě prohru. Usměvavý brankář nyní působí v Plzni na střídavý start a je otázkou, jak dlouho zde zůstane. Salfický však zatím svými výkony dokazuje, že do starého železa rozhodně nepatří a je výraznou plzeňskou oporou.

Plzeňským patří v extraligové tabulce díky již zmíněné vítězné sérii třetí příčka. Slavia na ni ztrácí ze šesté příčky pět bodů.

Slavii se doma nedaří, zvedne se na plzeňském ledě?

Z posledních pěti utkání Slavia prohrála tři, a všechny na domácí půdě. Karlovy Vary a České Budějovice a nakonec Kladno. Ty všichni sešívané pokořili na jejich vlastní půdě. Slavia však mezitím stihla vyhrát v Litvínově a hlavně na ledě Sparty.

V prvním vzájemném letošním duelu vyhrála Slavia 4:3 a byla rovněž po dvou prohrách. Nálada v týmu nebyla po debaklu s Kladnem zrovna nejlepší. „Do zápasu půjdeme s tím, že chceme vyhrát,“ řekl jasně Jiří Vašíček. Slavia je v tabulce šestá, o krizi se zatím v žádném případě nejedná, ale svěřenci trenéra Růžičky musí přesvědčit své příznivce, že hokej ještě hrát nezapomněli. A to co nejdříve!

Poslední zápasy

Kladno - Plzeň 0:3
Plzeň - Vítkovice 4:3p
Mounfield - Plzeň 1:3
Plzeň - Ml. Boleslav 3:1
Pardubice - Plzeň 3:2

Slavia - Karlovy Vary 0:3
Litvínov - Slavia 0:2
Sparta - Slavia 2:3
Slavia - Mountfield 0:2
Slavia - Kladno 2:6

Sestavy v minulém kole

Neruda (29. Furch) - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Kolařík, Drtina, Žižka, Roth, Špelda - D. Hruška, Beránek, Doležal - Havel, Červenka, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Vondrka - Ondráček, Endál, M. Čermák.

Salfický (Pöpperle) - Jeřábek, Modrý, Benák, Hanzlík, Dresler, Mezei, Benda, Dobrovolný - Vampola, Straka, Vlasák, Scofield, Kracík, Bomersback, Adamský, Heřman, Tvrdík, Hvila, Dvořák, Matějovský.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více