Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. března 2002

Den nesplněných přání

Dvě věci si dnes přáli ve slávistickém táboru. Vyprodaný Eden a vítězství, které by znamenalo srovnání série. Ani jedno se nesplnilo. Na slávistický stadionek si našlo cestu "pouze" 4763 diváků a ti viděli prohru Slavie 2:1. Výborného Břízu dokázal pokořit pouze Viktor Ujčík.

Ve slávistických řadách tak panovala posmutnělá nálada. "Je to velké zklamání, trošku spíš studená sprcha", řekl po zápase Viktor Ujčík. Slavia prohrává v sérii 2:0 a pokud prohraje i v pátek, znamená to pro ni konec sezóny a 4. místo. "Jak se zvedneme se uvidí v pátek. V kabině se můžeme hecovat, ale musíme to dokázat na ledě." Největší překážkou pro sešívané borce je zatím propracovaná obrana Sparty podporovaná výborně chytajícím Břízou. "Mě překvapili svou definzivou. Je těžké se prosadit. Když se prosadíme, je tam Břízka. Ví, jak se má zachovat v situacích." Všichni jistě máme v živé paměti nezapomenutelný moment z loňského play-off, jak vyzrál na sparťanského gólmana Robert Kysela. Lze tedy něco podobného "Kyslíkově metodě" očekávat i od Viktora Ujčíka? "Něco budu muset vymyslet, nějaké zaklínadlo."

Ani Ujčíkův kolega z útočné řady Josef Štraub neoplýval pochopitelně nejlepší náladou. "Naštvání ne, je to zklámaní. Věřili jsme si, že vyhrajem a nevyšlo to." Slavia dala Spartě ve dvou zápasech pouze 2 góly, oba z přesilových her, dnešní Ujčíkova branka padla při dvojnásobné převaze. "Nemůžeme na to spoléhat, musíme dát góla z 5 na 5." A jak toho docílit? "Musíme jít před bránu a střílet. Břízka chytá dobře." I přes nepříznivý vývoj však neztrácí naději. "Nebudeme pod takovým tlakem, oni to budou chtít ukončit. Chce to, aby jsme dali první gól."

Dnešní zápas se hodně podobal pondělnímu klání v Paegas Aréně. "Sparta předváděla podobný hokej", souhlasil Radek Matějovský. Po vedoucím gólu Sparty ze 4 minuty 3. třetiny byla Slavia hodně otřesená a chvílemi to vypadalo na křeč. "Sparta to zabetonovala. Jsou to zkušení hráči, je těžké se prosadit", vysvětlil slávistický bijec, proč se nedostavil očekávaný tlak. Právě zkušenost se zatím ukazuje jako rozhodující faktor. Slavia hraje útočně a někdy zapomíná na zdaní vrátka, čehož využívají holešovičtí k smrtícím brejkům. "Hrajeme docela dobře, je to jen v nevyužívání šanci."

Ani obránce Jan Hejda se nevzdává. "Musíme hrát dopředu, ale nenechat se unést. Určitě se dole necítíme. Sparta bude nervózní. Můžem tu sérii srovnat, stát se může cokoliv. I na Spartě jsme odehráli perfektní zápas, byli jsme víc u puku. S jedním gólem se ale na Spartě nedá vyhrát.". Doufejme, že v pátek prolomíme střelecké prokletí a alespoň jednou se ještě v této sezóně do Edenu podíváme.
Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více