Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.10.2009

Starší dorostenci si smlsli na plzeňských indiánech

21. kolo, středa 28.10.2009, Plzeň - Slavia
Plzeň
3:8
1:3, 0:1, 2:4
Slavia

Branky a nahrávky: 8. Noga (Váchal), 47. Pašek (Biskup, Soukup), 50. Noga (Pitel, Váchal) - 13. Tuma (Hellar), 16. Kadlec (Hellar), 18. Nedomlel (Tuma, Hellar), 31. Tomek (Šteiner, Moravec), 44. Hruška (Hellar), 45. Moravec, 53. Cikánek (Hellar, Nedomlel), 56. Kotyra. Rozhodčí: Šindler - Brejda, Suchánek. Vyloučení: 5:8 + Tomek (SLA) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 21:46. Průběh utkání: 1:0, 1:6, 3:6, 3:8.

Sestavy

Plzeň

Makarovič - Houfek, Tichý, Slavík, Karpíšek, Procházka, Blumentrit - Němec, Pitel, Soukup, Váchal, Erben, Noga, Biskup, Pašek, Pour.

Slavia

Dlouhý - Šteiner, Jeník, Knot, Hruška, Růžička, Semrád, Nedomlel - Tuma, Cikánek, Nejezchleb, Vacek, Kotyra, Tomek, Moravec, Kadlec, Hellar, Hlinka.

Plzeň - Starší dorostenci pražské Slavie vyjeli o sváteční středě ke vskutku příjemnému výletu na plzeňský led. Přestože soupeř se rychle dostal do vedení, hostující borce to do kolen nedostalo a přesnými trefami obrátili stav na 3:1 z jejich pohledu už do konce první třetiny. Skóre pak jen a jen narůstalo a sešívaní si tři body pohlídali i během divoké třetí části. Blýskl se Michal Hellar, který si připsal pět (!) asistencí.

Plzeňští starší dorostenci naskočili na vlastním ledě o svátečním dni k úpornému boji proti pražské Slavii. V úvodu prvního dějství si obě mužstva vyzkoušela přesilovou hrau, avšak nic kloudného neznamenala ani jedna. Udeřili až plzeňští přesně v polovině osmé minuty, kdy mohl zajásat Tomáš Noga. V čase 10:10 usedl na trestnou lavici Soukup a slávisté měli možnost vyrovnat. Přestože se jim to ve zvýhodněných dvou minutách nepodařilo, smutnit rozhodně nemuseli. O nemnoho chvil nato se pěkně prosadil Lukáš Tuma a bylo vyrovnáno. Otěže zápasu od této chvíle převzali sešívaní. To dokázali už v šestnácté minutě, kdy se po Hellarově nahrávce prosadil Jakub Kadlec. Slávisté si vykoledovali v sedmnácté minutě další faul, když na trestnou lavici usedl Plzeňák Michal Pour. Slavia kousala v této početní výhodě o poznání více, dvě rychle vstřelené branky ji hodily do sedla. Nejprve Jakub Kadlec trefil pouze tyčku Makarovičovy branky, ale pak se Richard Nedomlel už radoval z další branky svého mužstva. V závěru třetiny ještě také Plzeňští měli svou početní výhodu, ale nepodařilo se jim ji tak efektivně využít, jako to dokázal jejich soupeř.

V úvodu dvaadvacáté minuty se sice slávisté radovali ze čtvrté vstřelené branky, ale pro ně bohužel předčasně. Puk totiž skončil za zády Makaroviče díky úmyslnému kopnutí jednoho z nich. Slavia i přesto zůstávala aktivnější, ve 24. minutě se dostal k odraženému puku Martin Kotyra a tak tak, že minul místečko, kam se Makarovič nestačil přemístit. Plzeňští se sice snažili s výsledkem něco udělat, alespoň se svému soupeři dostat na dostřel, ale vepředu je brzdila unáhlenost, prohrané osobní souboje a kolikrát i špatně řešené individuální akce. Zato Slavia z každého protiútoku zahrozila. Nicméně sešívané naopak od dalšího úspěchu držela špatná koncovka. To se však změnilo velice záhy, přesněji v čase 30:14, kdy akci do prázdné branky a geniální Šteinerovu přihrávku proměnil ve čtvrtý hostující úspěch Václav Tomek. Ovzduší v plzeňské ČEZ Aréně rozřízla poměrně ostrá, byť krátká, potyčka mezi Ladislavem Hruškou a domácím Martinem Váchalem. Zvlášť plzeňský mladík měl emoce na maximum a ještě na trestné lavici chladil svou horkou hlavu nepříjemnými a nemilými označeními protihráčů. Šanci zkorigovat hrozivě vyhlížející výsledek měl pět minut před druhou sirénou Jiří Pitel, ale nemířil přesně.

Ve třetí části byla zrpvu vidět snaha domácích o návrat do zápasu, ze které vykřesali dvě pěkné šance. Ale v čase 43:15 se puku rázně ujal Ladislav Hruška, projel kolem a skrz hradby/u plzeňských těl a vsítil pátý gól svého týmu. Aby to na plzeňské nebylo málo, další nerozhodnost ve hře vzadu potrestal o minutu a půl Tomáš Moravec. Střelecká produktivita soupeře jakoby nakopla i domácí, kteří se v sedmačtyřicáté minutě konečně také prosadili díky Martinu Paškovi. A to zdaleka nebylo z plzeňské strany málo! Hruškovo vyloučení dokázal po spolupráci celé přesilovkové pětky procedit puk do slavistické branky Tomáš Noga. Po dvou hostujících brankách přišly dvě domácí a pak se spád utkání znovu otočil. Slavii totiž výstavní trefou, po které nebude mít plzeňský Makarovič příliš čisté svědomí, uklidnil kapitán Christoffer Cikánek. A dokola další branku, už osmou do plzeňské sítě, přidal ve vlastním oslabení Martin Kotyra, který pohodlně potrestal Makarovičovo smělé vyjetí z branky. Ve třetí části prostě s trochou nadsázky jen padaly branky.

Autor Lucie Mužíková
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více