Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
29. října 2009

Tomáš Kůrka: Kabina je perfektní. Ve Slavii jsem zatím moc spokojen

Před dvěma týdny přišel do Slavie z Českých Budějovic, ale kvůli dohodě mezi oběma celky mohl nastoupit až v minulou neděli proti Plzni. A hned Slavii pomohl gólem a asistencí k dvěma bodům. Tomáš Kůrka je podle svých slov ve svém novém působišti moc spokojen a bude se snažit pomoct Slavii k co nejlepším výsledkům. Naší redakci poskytl své dojmy a my vám je nabízíme prostřednictvím následujícího rozhovoru.

Ve Slavii jste necelých čtrnáct dní a máte za sebou jeden vítězný zápas. Jak byste zhodnotil své dosavadní působení ve vašem novém týmu?
Po sportovní i psychické stránce jsem zase po dlouhé době spokojen. Jsem strašně rád, že můžu ve Slavii být, bavit se s klukama a být pozitivně naladěn.

V utkání s Plzní vás trenér Růžička postavil vedle zatím nejproduktivnějšího hráče extraligy Romana Červenky. Jak vám spolupráce s ním vyhovovala?
Roman je momentálně asi nejlepší hráč extraligy a k tomu není co dodat. Přestože jsem hrál po několikadenní pauze, tak to celkem šlo a s Romanem se mi hrálo dobře. Doufám, že v dalších zápasech to bude ještě lepší.

Krátce po vaší výměně hrála Slavia proti Českým Budějovicím, ale vy jste kvůli domluvě mezi kluby nemohl nastoupit proti svému bývalému zaměstnavateli. Mrzelo vás to?
To mě mrzelo hodně. Dá se říct, že jsem byl na Budějovice přichystán, takže pro mě velká škoda, že jsem nemohl nastoupit.

Jak vás přijala kabina?
Myslím, že naprosto bez problémů. Kluci jsou perfektní a navíc jich několik znám z dřívějška.

Vedle koho sedíte a s kým jste se zatím nejvíce dostal do kontaktu?
Zatím se snažím seznamovat a bavit se všemi. No a v kabině sedím vedle Petra Kadlece a Jiřího Drtiny.

Trenér Vladimíra Růžička je znám svým nekompromisním přístupem. Jak vám vyhovuje jako hlavní kouč?
Nechci nějak přehnaně vychvalovat, ale musím říct, že mi trenér Růžička sedí po všech stránkách. Je tam sranda, respekt a zkrátka vše, co by tam podle mě mělo být. Je to velká autorita a skvělý trenér.

Kdybyste měl celkově porovnat Slavii a České Budějovice. Kde hledat největší rozdíly?
Řekl bych, že největší rozdíl je, že Slavia je velkoklub. Má hodně zkušeností a dosáhla už mnoha úspěchů. Zároveň je tu kvalitní management, který ví, jak to chodí. Hlavně také komunikace s vedením je zde na úplně jiné úrovni. V tom si myslím že Budějovice hodně zastávají.

Jaké si kladete osobní cíle do zbytku sezóny?
Žádné vyloženě osobní cíle nemám. Důležité jsou pro mě týmové výsledky. Chci, řekněme svou formou, pomoci Slavii do play-off. Budu se pro to snažit udělat maximum.

A co se týče reprezentace, nepřemýšlíte například o olympiádě? Ve Slavii budete navíc panu Růžičkovi stále na očích, což by pro vás mohla být výhoda.
To ne. Teď se chci hlavně soustředit na Slavii. Je pravda, že jsem byl nominován na turnaj do Finska, ale olympiáda bude hlavně o hráčích z NHL. Já budu spokojen, když se dostanu na menší reprezentační akce a poté se můžeme bavit o nějaké větší, jako je třeba mistrovství světa.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více