Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.10.2009

Slavia podruhé v sezóně porazila Kometu

21. kolo, pátek 30.10.2009, Kometa Brno - Slavia
Kometa Brno
1:3
0:1, 0:0, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 59. Šindel (Vondráček, Huml) - 17. Havel (Červenka, Sloboda), 52. Kůrka (Červenka), 57. Červenka (Vondrka). Rozhodčí: Souček, Turčan - Rozlílek, Pavlovič. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 7200. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

Sestavy

Kometa Brno

Hovi - Koma, Bičánek, Novák, Ovčačík, Houdek, Richter - Erat, Dopita, Selingr - Šindel, Huml, Vondráček - R. Procházka, Pucher, R. Dlouhý.

Slavia

Neruda - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, J. Drtina, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Doležal - Kůrka, Červenka, Sklenář - Havel, V. Růžička ml., Vondrka - Branda, Jelínek, M. Čermák - od 21. navíc Kubica.

Napínavý zápas, který slávisté rozhodli až ve třetí třetině díky Kůrkovi a Červenkovi, viděla vyprodaná brněnská hala Rondo. Nulu v kolonce obdržených branek Slavie dlouho držel vynikající Stanislav Neruda, ale čisté konto mu v 59. minutě sebral Šindel, který stanovil konečné skóre na 1:3. Slávisté tak zvítězili už počtvrté v řadě venku a připsali si další důležité tři body.

V brance se po delší pauze objevil Fin Hovi, do sestavy se vrátil i veterán Pucher. Do branky hostů se postavil zkušený Neruda, ve čtvrté formaci občas do hry naskočil novic Kubica, který Slavii posílil na hostování z Plzně.

Dlužno říci, že první třetina příliš hokejové krásy nenabídla. Oba týmy se sice snažily, ale šancí bylo k viděno poskrovnu. Na obě branky letělo osm střel, jen málo z nich se ale mohlo honosit přívlastkem „gólová“. A nakonec jen jedna skončila v síti – v početní výhodě dostal nádhernou příhru od Červenky Havel, kličkou si vychutnal Hoviho a poslal hosty do vedení – 0:1. Druhou přesilovku Slavia nevyužila, totéž se dvakrát „povedlo“ domácí Kometě. V tomto případě byla nebezpečnější první, hrozili Šindel i Ovčačík, ale Neruda v brance Slavie byl pozorný. V této početní výhodě se zrodila i další šance – Dopitu nalezl před odkrytou brankou parádní příhrou Selingr, ale domácí kapitán v největší šanci Brna minul. Hokejově nepříliš výrazná první třetina tedy skončila za stavu 0:1 pro Slavii, které se jediná gólová akce – oproti domácím – povedla.

V úvodu prostřední části bylo domácím pořádně horko. Nestačili se ani zkoncentrovat a ihned šli do čtyř, když byl za vysokou hůl potrestán Selingr. V početní výhodě hrozil Kadlec, na jejím konci byl ve slušné pozici Hruška, oba ale ztroskotali na Hovim. Kometa se oklepávala pozvolna, v první polovině této třetiny nebyla lepším týmem, ale hosté se nikam nehnali a momentální převahy se nesnažili využít. Až v polovině zápasu se do dobré pozice dostal po přiťuknutí Humla Šindel, jeho ránu ale Neruda vyrazil do rohu. O dvě minuty později tentýž hráč trefil padajícího Žižku, pak v přesilové hře Selingr poslal kotouč do tyče, odražený puk se snažil protlačit do sítě Dopita, ale vše bez gólového efektu. Slavia vyrážela do rychlých kontrů, jeden z nich zakončil štiplavou ranou Jelínek, po druhém musel faulovat Bičánek a hosté si mohli oddechnout. Přesilovka jim sice příliš nevyšla, ale přenesli si do třetiny s pořadovým číslem tři ještě 16 vteřin v této výhodě.

Úvod poslední třetiny zastihl Kometu opět v útlumu, Hruška po teči dokonce trefil tyč Hoviho branky, pak ale domácí začali diktovat tempo hry a Nerudu zavalili střelammi. Na pražského gólmana jich v této části letělo hned 18, ale většina nebyla nebezpečná, další pokusy mířily vedle. Erat v nájezdu pálil gólmanovi do břicha, Šindel přestřelil a totéž se povedlo v obrovské šanci Humlovi. Zákonitě pak přišel trest - rychlý brejk Slavie zakončil nechytatelnou ranou Kůrka. O výhře Pražanů pak rozhodl po dalším propadnutí domácí obrany Vondrka, prohru již v závěru jen zmírnil domácí Šindel. Možnost k reparátu má Kometa v neděli, kdy hostí Pardubice.

Autor Martin Lísal, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více