Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
2. listopadu 2009

Havel pořád bojuje se zraněním, přesto střílí góly

Zápasy hraje po zlomenině v ruce se speciální ochranou. Zranění ho pořád bolí, ale Lukáš Havel přesto dává pro Slavii důležité góly. V posledních čtyřech zápase pokaždé bodoval a proti Vítkovicím vstřelil branku na 2:3. „O reprezentační přestávce to zranění snad doléčím a vše už bude v pořádku,“ těší se osmadvacetiletý útočník.

V úvodu zápasu jste prohrávali 0:2, navíc po sérii domácích proher, to asi nebyla pro tým jednoduchá situace, že ano?
Rozhodně ne! Poslední dobou nám to doma nejde, ale proti Vítkovicím jsme ten zápas vymakali a vyhráli. Je to výborný, když se podaří takto dotáhnout zápas a ještě vyhrát.

Snížil jste na 2:3, když jste jeli s Michalem Vondrkou v akci dva na jednoho. Nenapadlo vás, když střílí, že vám měl spíše nahrát?
Proběhlo mi to hlavou, ale Michal mi pak říkal, že to bylo těžký, byl tam hráč. Máme hodně střílet a nikdy nevíte, co z toho pak může být. V dané situace asi bylo opravdu lepší, že střílel.

Nakonec to dopadlo pro Slavii dobře. Puk se vám o gólmana hostí odrazil na hokejku.
Přesně tak, stalo se to podobně i na druhé straně. Už to nebylo těžký zasunout do branky. Jak říkám, nikde ale přesně nemůžete vědět, kam to brankář vyrazí.

Pro diváky se hrál atraktivní hokej nahoru dolu. Jaká jsou taková utkání pro hráče?
Dneska byla parádní atmosféra! Přišlo více diváků, kteří ještě umocnili naše vyhecování proti soupeři. To se pak hraje náramně. Doufám, že diváci byli spokojeni, protože jsme nic nezabalili.

Vy se stáváte pravidelným střelcem. Jste po herní stránce spokojený?
Ano, jsem. Po tom zranění ruky mi to docela jde, takže jsem zatím rád, že mě to moc nepoznamenalo.

Při zápasu jsem si všiml, že se za ruku občas ještě bolestivě držíte, pořad vás bolí?
Ano, bolí, ale je to lepší a lepší. Teď bude pauza, kdy to snad doléčím. Budu s rukou hodně cvičit. Hraji ještě se sádrou a rád bych ji po přestávce sundal.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více