Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. listopadu 2009

Roman Červenka: Prohráli jsme vyhraný zápas

„Roman Červenka útočí na rekord extraligy!“ Podobné titulky se objevují v denním tisku dnes a denně. Slavistický šikula má totiž skutečně formu jako hrom a atakuje historický rekord Richarda Krále. V zápase s Mladou Boleslaví se trefil dvakrát, přesto to na výhru sešívaných nestačilo. „Mrzí mě to. Zápas jsme měli dobře rozehraný, ale ve třetí třetině jsme nesmyslně přestali hrát,“ řekl třiadvacetiletý forvard bezprostředně po utkání.

Opět se vám střelecky dařilo. Dal jste dvě branky, přesto to na výhru nestačilo. Kde hledat příčiny porážky?
Ty dva góly mě samozřejmě teší, ale dnes to bylo na nic. Prohráli jsme si vyhraný zápas. Ve druhé třetině jsme Boleslav k ničemu nepustili a nakonec prohrajeme 3:5. To je hodně špatné.

Co se s vámi stalo? Mysleli jste si, že za stavu 3:1 se vám nic nemůže stát?
Já vůbec nevím. Dostali jsme zbytečný gól na 3:2 a na začátku třetí třetiny vlezeme na led a dostaneme další. Potom se necháme zbytečně vyloučit, hrajeme ve třech a dostaneme další gól. Byli jsme bezradní, nevěděli jsme, co máme hrát. Jsem z toho hodně smutný.

Nemyslíte, že to také bylo tím, že jste několikrát za sebou vyhráli a měli jste až moc velké sebevědomí?
Nám se hlavně nedaří doma. Nikdo neví proč. Všichni jsme moc chtěli makat a vyhrát, ale dnes se to bohužel nepovedlo. Hlavně třetí třetina byla hrozná.

Dnes jste ani nebyl moc osobně bráněn. Při obou gólech jste měl dostatek prostoru a času. Šlo o dobrý výběr místa nebo jak jste to viděl?
Při prvním gólu jsme šli do přečíslení 3 na 2 a jsem doklepával sraženou přihrávku. Tam to bylo víceméně o štěstí. Druhá branka byla po pěkné přihrávce Míši Vondrky. Byla sice tečovaná, ale dobře jsem ji viděl a jsem rád, že si mi to podařilo takto trefit. Ale byly tam i další šance a mrzí mě, že jsem je nevyužil. Dnes jsme prohrát nemuseli.

Takže vy sám si něco vyčítáte?
Mrzí mě dvě situace. Při kličce do bekhendu jsem byl zahákován a byl z toho jenom faul. Jinak bych to dával asi do prázdné branky. Potom ještě střela na vyrážečku v poslední vteřině druhé třetiny.

Po 26. kole máte na svém kontě 47 kanadských bodů. Na jakém čísle se to zastaví?
Těžko odhadovat. Máme za sebou půlku soutěže a ta druhá může být úplně jiná. Samozřejmě se v tom budu snažit pokračovat. Vím, že nějaká forma je a že mi to tam celkem padá, takže se to budu snažit udržet co nejdéle. Když se teď vyhrávalo a dařilo se celému týmu, tak to bylo jednodušší.

Myslíte na překonání rekordu Richarda Krále, který v sezóně 1999/2000 nasbíral 77 bodů?
O tom rekordu vím a určitě by bylo hezké ho překonat, když se teď tak daří. Ale může přijít krize a opravdu nejdůležitější je, aby se dařilo celému týmu.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video