Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.11.2009

Domácí prokletí pokračuje, proti Ocelářům pouze bod

27. kolo, úterý 24.11.2009, Slavia - Třinec
Slavia
2:3p
0:1, 1:0, 1:1 - 0:1
Třinec

Branky a nahrávky: 31. Žižka (Doležal, Vondrka), 53. Tomica (Beránek, Drtina) - 18. M. Růžička (Kohn, Zíb), 47. Bonk (V. Polák), 64. Hrabal (Bonk). Rozhodčí: Jebavý, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3489. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Slavia

Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Drtina, Kolařík, Sloboda, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Kůrka, Červenka, Sklenář - Havel, V. Růžička ml., Vondrka - P. Jelínek, M. Čermák, Doležal.

Třinec

Hamerlík - Lojek, Seman, Cartelli, Andersons, Zíb, Hrabal, Výtisk, Malec - Pospíšil, Peterek, Martynek - D. Květoň, Bonk, V. Polák - Kohn, Polanský, M. Růžička - Balej, Kanko, Hampl.

P r a h a - Po velmi vyrovnaném zápase, kde rozhodovalo především štěstí v zakončení, byl o bod šťastnější Třinec. Domácím utekla první třetina, kde dostali takřka z jediné šance branku, naopak sešívaní se nedokázali trefit ani jednou, ačkoli šancí zrovna málo neměli. Tahouny v dnešním zápase byli jak Tomica s Červenkou, tak i třinecký Hamerlík.

V bráně Slavie dostal od úvodních minut důvěru Robert Slipčenko, v první třetině byl ale v permanenci hlavně třinecký gólman Peter Hamerlík. Toho už v šesté minutě pořádně vystrašil kanonýr Roman Červenka, který tečoval střílenou nahrávku Jiřího Drtiny jen těsně nad bránu. V polovině první třetiny si oba hráči role vyměnili. Nejproduktivnější hráč soutěže si najel do útočného pásma a elegantně vysunul obránce Drtinu, jenž tváří v tvář Hamerlíkovi trefil jen brankářův beton.

Slávistický tlak pokračoval, v koncovce to ale bylo jedno velké trápení. Po nezištné nahrávce Petra Jelínka mohl rozvlnit síť Miloslav Čermák, ve vyložené pozici ovšem trefil pouze Hamerlíka. Ještě blíže ke skórování byl při přesilové hře Tomáš Kůrka. Před ním zívala jen prázdná brána, jenže on ji vůbec netrefil…

A tak přišel zákonitý trest. V čase 17:36 se v útočném pásmu odpoutal hostující útočník Ladislav Kohn, našel najíždějícího parťáka Martina Růžičku a ten ránou z mezikruží propálil bezmocného Slipčenka. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

V útrobách stadionu mělo o přestávce dojít k ostřejší výměně názorů mezi Romanem Červenkou a Davidem Květoněm, což se zřejmě přeneslo i na led. Tvrdých zákroků přibývalo, zároveň se ale hrál i docela slušný hokej.

Ve 25. minutě předvedl parádní samostatnou akci Radek Bonk. Zkušený forvard se lehce proháčkoval před bránu Slavie a těsně minul břevno. O chvíli později to stejný hráč zkusil střelou z takřka nulového úhlu, kotouč si ale cestu mezi tři tyče nenašel. Domácí se postupem času dostávali zpět do tempa a ve 31. minutě vyrovnali. A to dokonce v oslabení. Jiří Doležal stačil v pádu nahrát Tomáši Žižkovi, spolehlivý zadák se rozjel na Hamerlíka a prudkou střelou k tyči rozjásal domácí fanoušky – 1:1.

Těsně před sirénou mohl skórovat i Petr Kadlec, jeho střela ale trefila pouze clonícího Janise Andersonse.

Do třetí třetiny vstoupili lépe hosté. Ve 47. minutě objel Vojtěch Polák slávistickou klec a naservíroval kotouč do chumlu před Slipčenkem, kde se nejlépe zorientoval Radek Bonk - 1:2. Domácí mohli odpovědět hned vzápětí, když hráli přesilovou hru. Při ní dokonale zamkli soupeře, žádná ze střel se ale neujala. Sedm minut před koncem otestoval Hamerlíkovu pozornost útočník David Hruška, ani jeho střela k tyči se však gól nepřinesla.

O pár vteřin později se už slávisté dočkali. Josef Beránek nahodil puk od pravého mantinelu a Marek Tomica zblízka tečoval puk do sítě – 2:2.

Třinec už odpovědět nedokázal, takže zápas došel do prodloužení.

V něm mohl udeřit Jelínek, svou střelu z mezikruží ale nasměroval mimo. Rozhodnutí padlo v 64. minutě. Josef Hrabal vypálil tvrdě od modré a dlouho nebylo jasné, zda puk přešel přes brankovou čáru. Sudí Jeřábek ale po poradě s videorozhodčím gól uznal, takže Třinec vyhrál 3:2 v prodloužení.

Autor OH, Tomáš Svoboda
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video