Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. listopadu 2009

Slávisté jedou na led tápajících Karlových Varů

Sešívaní po dvou škobrtnutích na domácím ledě jedou do Karlových Varů. Při prvním vzájemném utkání pokazili svěřenci trenéra Růžičky slavností extraligovou premiéru energetiků v nové KV Areně a vyhráli 4:1. Na ledě soupěřů se Slavii zatím nesmírně daří, vyhraje letos na západě Čech i podruhé? Páteční zápas začíná od 18:00.

Náš soupeř

Klub založen: 1932
Trenéři: Pavel Hynek, Václav Baďouček
Největší úspěchy: ČR: 1. místo (2008/2009), 2. místo (2007/2008), 9. místo (2006/07)
Posledních pět let: 10. ? 10. ? 9. ? 2. - 1. místo
Internet: www.hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Petr Kumstát, Lukáš Mensator, Václav Skuhravý

Slavii se venku daří

Slavia z posledních deseti utkání na ledě soupeřů osmkrát vyhrála a právem jí patří první příčka v tabulce venkovních zápasů. Doma je to v poslední době paradoxně horší. Přitom menší kluziště v O2 areně bývalo velkou zbraní červenobílých. V posledních dvou duelech doma prohrála Slavia jak s Mladou Boleslaví, tak poté i v prodloužení s Třincem. Zejména zápas s Boleslaví, který se zdál v průběhu utkání jasnou záležitostí, nakonec hráče (a fanoušky) hodně mrzel.

Stav slávistické bilance doma - venku ostatně sedí i na soupeře z Karlových Varů, na jehož ledě v nové aréně Slavia vyhrála 4:1. Doma si sešívaní neškrtli a prohráli 0:3.

Karlovy Vary stále za očekáváním

Na extraligového mistra by se snad měl podívat seriálový doktor House. Pacient se bez zevních příčin potácí v horečkách a když už se zdá, že se jeho stav lepší, přidá se další komplikace. Energie je v tabulce na 11. místě. Úžasné zápasy střídají série proher. Západočeši prohráli poslední čtyři utkání, dvě sice až po 60 minutách, ale zato na ledě posledního Brna a předposledního Kladna. Vary rozhodně míří výše, kádr mají hodně nadprůměrný, ale body sbírají pomalu a extraliga je již za svoji polovinou. Do konce základní hráči části je ve hře sice ještě plno bodů, ale mistr si pomalu zadělává na problémy.

Potvrdí Slavia svoji formu na ledě soupeřů, nebo se Karlovy Vary opět nadechnou k postupu extraligovou tabulkou? Utkání začíná v 18:00.

Sestavy v minulém kole

HC Energie Karlovy Vary: Mensator (14. Sáblík) - Němec, Čutta, Dobroň, Prošek, Mucha, Parýzek, Tribuncovs, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Melenovský, Pletka - Hluchý, Dej, Skladaný - Kuběna, Kristek, Zaťovič.

HC Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Drtina, Kolařík, Sloboda, Špelda - D. Hruška, Beránek, Tomica - Kůrka, Červenka, Sklenář - Havel, V. Růžička ml., Vondrka - P. Jelínek, M. Čermák, Doležal.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více