Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
7. dubna 2002

Obchodnímu manažerovi začíná sezóna

Slavia Praha se podruhé v řadě probojovala do semifinále extraligy. Její roční rozpočet byl nejvyšší v dosavadní historii klubu a i kvalitou kádru se v porovnání s předchozí sezónou Slavia posunula o kousek výše. Pod výše uvedenými úspěchy je podepsaná dvojice Vladimír Růžička - Ladislav Blažek. Ladislav Blažek má za sebou první rok ve funkci obchodního manažera klubu a výrazem spokojenosti majitelů s jeho prací je nová smlouva, podle níž bude Blažek spravovat slávistické finance i v následujících dvou letech.

"Byla to pro mě nová práce, i když už osm let podnikám mimo hokej, takže jsem určitý přehled měl. Každý manažer má nějakou politiku. Já jsem se snažil o co největší finanční plnění ve sponzorských smlouvách na úkor barterových dohod," popisuje. Bývalý gólman nezačínal na Slavii od píky. Klub měl nasmlouvané dlouhodobější kontrakty s kmenovými partnery jako OMV nebo Bosch. "K těmto kontraktům potom přibývaly další. Nakonec se podařilo zaplnit reklamní plochy asi z 90 procent a pak se s vidinou play-off zaplnilo všechno s výjimkou ploch v horních částech zimního stadionu. Myslím, že je optimální si nechat v sezóně určité místo, kdyby se objevil vážný zájem nějakého partnera v průběhu sezóny," říká Blažek o rozpočtu, který se nakonec vyšplhal až k částce 77 milionů korun.

V posledních týdnech se objevily spekulace, že Slavia možná bude muset vyměnit z finančních důvodů Romana Málka, kterého měl v brance nahradit karlovarský gólman Petr Franěk. Ladislav Blažek to však důrazně popírá. "Výměnu Romana Málka za Fraňka by udělal jen hodně velký amatér. Slavia navíc nemá žádné finanční problémy. Všichni hlavní partneři klubu zůstávají a musím říct, že Slavii jsem vždycky považoval za velice stabilní klub. Prošel jsem čtyřmi extraligovými kluby a nikde nebyla taková jistota po finanční stránce jako právě tady. V některých klubech bývají hráči i 2-3 měsíce bez výplaty, tady něco podobného neexistuje."

Po otázce, jak partneři reagovali na vyřazení Slavie v semifinále, se obchodní manažer zamračil. "Vůbec bych to neřekl tak, že Slavia vypadla v semifinále. Spíše bych řekl, že postoupila do semifinále nebo že vypadla v boji o finále. Myslím, že naši partneři byli s letošním výkonem Slavie spokojení. Smlouvy se neuzavírají s podmínkou, že se mužstvo dostane do semifinále. Jsou tam pouze motivační prvky v podobě bonusů v případě, že se tým dostane daleko."

Slavia uzavírá s partnery jak jednoleté smlouvy tak smlouvy víceleté. Partneři tak dostávají záruku, že i když se zvýší ceny za pronájem reklamních ploch, jich se zvýšení nedotkne. "Snažíme se s většími partnery uzavírat smlouvu na delší dobu," uklidňuje fanoušky. Zatímco mužstvo má do 8. května dovolenou, Ladislavu Blažkovi perná sezóna začíná. V těchto dnech a týdnech se snaží zajistit prostředky na následující sezónu. "Rád bych všechna jednání se strategickými partnery uzavřel do konce dubna, nejpozději do poloviny května. Pak si konečně vezmu dovolenou," doufá.

Slavia těsně před startem loňské sezóny ulovila v podobě Josefa Beránka velkou rybu. O tom, zda si něco podobného bude klub moci dovolit i letos, držitel zlaté extraligové medaile ze sezóny 1993/94 zatím mlčí. "O nákupu hráčů rozhoduje generální manažer Vladimír Růžička. Ten umí nejlépe odhadnout, zda-li bude vyhlédnutý hráč přínosem pro Slávii, což má velký význam jak z hokejového tak z obchodního hlediska," věří svému kolegovi Ladislav Blažek, který je ve své funkci spokojený. "To, co jsem od toho očekával, se splnilo."

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více