Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
7. prosince 2009

Obránce Drtina: Pozvánku do repre jsem nečekal

Kouč Vladimír Růžička si při nominaci na přátelský zápas české hokejové reprezentace v Košicích (15. prosince) vzpomněl i na technického beka Jiřího Drtinu. Ten si tak připíše vůbec první start za národní mužstvo. “Jestli něco zaplatím do týmové kasy? Je to možné. Uvidím, co mi kluci řeknou,“ řekl 24letý obránce v rozhovoru pro webové stránky Slavie.

Jirko, jaký je to pocit, být poprvé nominován do reprezentace?
Určitě příjemný, samozřejmě jsem za to moc rád. Doufám, že nezklamu a všechno dobře dopadne.

Jak jste se o pozvánce do národního mužstva vlastně dozvěděl?
V pondělí z internetu. Dopředu jsem nevěděl nic, trenér mi to neřekl.

Byl jste překvapený?
Ano. Že se dostanu do nominace, jsem opravdu nečekal.

Berete to jako takovou třešničku na dortu za úspěšným rokem?
To se tak nedá brát. Konec roku sice je, ale sezona je teprve v půlce. Každý hokejista je ovšem šťastný, když se dostane na podobnou akci. To je jasné.

Jiří Drtina se tvrdší hře nikterak nevyhýbá.

Nemrzí vás trošku, že v Košicích nebude přítomen trenér Vladimír Růžička, který zůstane v Praze s týmem pro Channel One Cup?
Já myslím, že mě trénuje dost často (směje se). V tomhle žádný problém nebude. Jeho asistenti mě budou sledovat stejně, jako by to dělal on.

Budete muset něco zaplatit do týmové kasy?
To nevím, ale je to možné. Uvidím, co mi kluci řeknou.

Pojďme ještě na slovíčko k extralize. Zvládly jste dva těžké zápasy v řadě, takže psychika mužstva šla určitě nahoru.
Byly to pro nás hodně důležité výhry. Předtím se nám moc nedařilo a potřebovali jsme zabrat, protože liga je hrozně vyrovnaná. Do reprezentační přestávky chceme vyhrát oba zbývající zápasy. Rozhodně si teď nemůžeme dovolit moc ztrácet, tak na začátku ledna se začne lámat tabulka.

Po utkání v Budějovicích se domácí fanoušci sápali na útočníka Tomáše Kůrku. Bál jste se o něj?
Ani ne, ta situace byla celkem zvládnutá. Kdyby tam však nebyla policie, stát se mohlo cokoli. (krátká pauza) Někde se holt diváci chovají tak, jak se chovají. S tím nikdo nic neudělá. Takové to tady prostě je.

Měli problémy i ostatní hráči Slavie?
Myslím, že ne. Ty provokace směřovaly jen na Tomáše. Ale šlo jen o slovní nadávky, pokud vím, k fyzickým útokům nedošlo.

FOTO: Pavel Vrtiška
Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více