Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.12.2009

Slavia veze z Kladna bod

32. kolo, pátek 11.12.2009, Kladno - Slavia
Kladno
3:2sn
1:1, 0:0, 1:1 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 15. Kalla (Frolík), 46. Kuchler (Stieler), 66. Stieler - 20. Beránek, 44. Doležal (Sloboda). Rozhodčí: Svoboda, Turčan - Rozlílek, Kreuzer . Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2153 .

Sestavy

Kladno

Kopřiva (Cikánek) - Kameš, Kaberle, Toman, Dlouhý, Trončinský, Šmach, Růžička - Branda, Patera, Procházka - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Kuchler - Valský, Šinágl, Bělohlav

Slavia

Orct (Neruda) - Žižka, Kadlec, Roth, Kolařík, Špelda, Drtina, Sloboda - Doležal, Červenka, Jelínek - Beránek, Sklenář, Tomica - Vondrka, Růžička, Hruška - Kůrka, Havel, Čermák

Zdeněk Orct se opět po čase postavil do extraligové branky a opět na Kladně. Tentokrát ovšem v dresu Slavie. Předvedl se ve velmi dobrém světle, na víc než bod to ovšem nestačilo. Slávisté totiž prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. Za červenobílé skórovali v základní hrací době Josef Beránek a teprve podruhé v sezóně Jiří Doležal.

Ve 32. kole nastoupila Slavia na led Kladna se Zdeňkem Orctem v brance. Zkušený brankář se do extraligového brankoviště postavil po devíti měsících a hned proti týmu, ve kterém strávil několik let jako brankářská jednička. Orct si poprvé sáhl na puk v čase 1.41, když úspěšně kryl pokus Martina Frolíka.

Hrál se vcelku vyrovnaný hokej a brankáři moc práce v úvodních minutách neměli. V první vyložené šanci se objevil ve 13. minutě Marek Tomica. Ten se nebojácně pustil mezi tři kladenské hráče a dostal se až do zakončení. Při něm byl ovšem faulován a tak Slavia dostala výhodu přesilové hry. Žádnou větší příležitost si ovšem vytvořit nedokázala.

O necelou minutu později už se Kladno mohlo radovat z vedení 1:0. Martin Frolík našel mezi kruhy najetého Jaroslava Kallu a ten střelou nad lapačku překonal Zdeňka Orcta. 1:0.

Středočechům poté narostla křídla a hlavně formace Jaroslava Kally často dostávala hosty pod velký tlak.

Slávistům pak pomohla vymanit se ze sevření až přesilovka minut před první sirénou. Tu se hostům podařilo po dvaceti vteřinám dokonce zužitkovat k vyrovnání. Josef Beránek nahodil kotouč od modré čáry. Jeho lehký pokus nakonec proklouzl Kopřivovi mezi betony a bylo to 1:1.

Druhou dvacetiminutovku začala Slavia rovněž přesilovkou, ale tentokrát pětice vedená slávistickým kapitánem na domácí čtveřici nevyzrála.

Oba týmy poté nepředváděli nijak pohledný hokej prakticky bez faulů a kontaktů. Většina hry se odehrávala ve středním pásmu. O trochu více práce měl Zdeněk Orct, který prokazoval, že má kladenské velmi dobře přečtené. Celkově bychom ale mohli druhé dějství mohli nazvat, jako třetinu bez šancí.

Po třech minutách třetí třetiny však přišla po dlouhé době vyložená šance a hned ji slávisté využili. Konkrétně Jiří Doležal byl nejrychleji u odraženého puku a svým druhým gólem v sezóně dostal Slavii do vedení 2:1.

Hosté se v tu chvíli probrali a o minutu po vedoucím gólu do samostatného úniku Jakub Sklenář. Jeho bekhendový blafák ovšem Kopřiva vystihl. Poté se opět uplatnilo pravidlo „nedáš-dostaneš“. Po chybě Davida Hrušky, který nedokázal vyhodit puk z obraného pásma, uplatnil svůj důraz Jiří Puchler a nadvakrát překonal Orcta. 2:2.

Hra se ve třetí třetině hodně zvedla. Hlavně slávisté měli hodně několik slibných příležitostí. Havel ani Kůrka se však prosadit nedokázali.

A když se neprosadil ani na druhé straně Jaroslav Kalla, dospělo utkání do prodloužení. V něm se hrál vyrovnaný hokej. Minutu před koncem Pražané neuhlídali své střídání a chvíli hráli v pěti. Domácí tedy dostali možnost přesilovky 4 na 3. Nicméně ji nedokázali zužitkovat a tak byli diváci v Městském zimním stadioně na Kladně svědky samostatných nájezdů.

Penaltovým hrdinou se stal David Stieler, který dvakrát překonal slávistického brankáře a vybojoval tím bod navíc pro domácí Kladno.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více