Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. prosince 2009

Zdeněk Orct: O prohře rozhodlo pár centimetrů

Nová posila v brance Slavie Zdeněk Orct v pátek prožil návrat do extraligy po osmi měsících a hned v souboji s Kladnem, kde odchytal osm sezón. Na kladenském stadionu ale hájil červenobílé barvy a fanouškům se předvedl v dobrém světle. Zápas se mu vydařil, předvedl hned několik dobrých zákroků a jen kousek chyběl, aby dopomohl Slavii k vítězství, které nakonec urvali domácí až v nájezdech.

Jak jste se v Kladně cítil? Přeci jen jste tu odehrál hodně dlouhou dobu...
Předně jsem rád za to, že jsem ve svém věku dostal příležitost zachytat si extraligu. Zápas měl pro mě samozřejmě hodně zvláštní příchuť. Mám s klukama dobré vztahy, ale žádné hecování před zápasem neproběhlo.

Váš odchod z Kladna neprobíhal zrovna ideálně, jak se na celou věc díváte s odstupem?
Stále mě to mrzí. Když si po osmi letech strávených v klubu dozvíte z televize, že s vámi nepočítají, nemůžete se cítit dobře. Slušností je nejprve zavolat a informovat hráče.

Pojďme k samotnému zápasu. V něm jste předvedl několik dobrých zákroků, góly padaly spíše po chybách v obraně...
Kluky ještě neznám, takže ani nevím, kdo chybu udělal. Poznám snad jen Pepu Beránka, ale to je útočník.

Utkání nakonec dospělo až do nájezdů, které nakonec přinesly dva body Kladnu. Jak jste si na nájezdy věřil?
Počítal jsem s tím, že nájezdy pojedou kluci, které neznám. Penalty jsou ale i o štěstí. Stieler to udělal výborně, i když měl při prvním nájezdu štěstí, že se puk od horní tyčky odrazil do brány. To po nájezdu našeho Rotha se kotouč odrazil ven. O prohře rozhodlo pár centimetrů.

Jaká bude vaše nejbližší budoucnost? Chystáte se zpět do Ústí, nebo zůstanete ještě s týmem Slavie?
Zatím nevím. S trenérem jsme se domluvili, že si promluvíme po zápase.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více