Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. prosince 2009

Slavia před pauzou vyzve indiány z Plzně

V neděli sehraje Slavia poslední předvánoční domácí zápas, ve kterém na souboj vyzve plzeňské indiány. Ti se zatím v zimním období vyhřívají na těch nejvyšších příčkách tabulky, kde jsou druzí o skóre za Zlínem. Červenobílí tak mají před sebou velmi těžký úkol, když po nepříliš vydařeném období budou chtít navázat na domácí úspěch z derby z předchozího týdne. Zápas začíná v neděli tradičně od 15:00.

Náš soupeř

Klub založen: 1929
Trenéři: Marian Jelínek, Milan Razým
Internet: www.hcplzen.cz
Hvězdy týmu: Martin Straka, Tomáš Vlasák, Jaroslav Modrý

Orct se ukázal v dobrém světle. Dostane důvěru i proti Plzni?

Příchod dvou nových gólmanů mnohé jistě zaskočil, ale už poslední utkání v Kladně ukázalo, že Zdeněk Orct je v dobré formě. Celý zápas odchytal výborně, když kryl 36 střel a pustil dvě branky, které rozhodně nešly na jeho vrub. Při nájezdech pak dvakrát nestačil na šikulu Stielera, který brankáře oklamal dvěma blafáky, na bekhend i forhend. „Stieler to udělal výborně, i když měl při prvním nájezdu štěstí, že se puk od horní tyčky odrazil do brány. To po nájezdu našeho Rotha se kotouč odrazil ven. O prohře rozhodlo pár centimetrů,“ řekl Orct po pátečním zápase.

Trenéři tak budou mít před nedělním zápasem těžký úkol. Kdo by se tedy měl postavit do brány? Zdeněk Orct si v Kladně počínal velmi zkušeně, ale i on sám přiznal, že na spoluhráče si ještě zvyká. Další možnou volbou je Stanislav Neruda, který vychytal výhru v derby i v Českých Budějovicích. Milan Hnilička s největší pravděpodobností naskočí do zápasů až po reprezentační přestávce.

Plzeň jede na vítězné vlně

Deset zápasů, osm výher a 24 bodů. Tato čísla hovoří jasně a díky nim je Plzeň nyní týmem s největší formou. Žádný tým nebyl v posledních deseti utkáních tak úspěšný. Plzeňští indiáni dransují všechny stadiony, odkud si jako uloupenou kořist berou tři body. V pátek sice doma přepustili jeden bodík Pardubicím, ale v prodloužení rozhodl o výhře Adamský. Právě on patří mezi čtyři plzeňské hráče, kteří už v této sezóně vstřelili alespoň deset gólů. Ve Slavii jsou například jen dva – Červenka a Kůrka. Vyrovnanost je jedním z klíčových faktorů úspěchu Západočechů. Samozřejmě i Plzeň má své hvězdy – Straku, Vlasáka, Vostřáka či Bomersbacka, ale k nim se přidávají i ostatní, kteří tak pomáhají rozkládat síly na více hráčů. Po pomalejším rozjezdu se tak nyní indiáni dostali do velké formy a výrazně promlouvají do bojů o nejvyšší cíle.

Postavení v tabulce

2. Plzeň    32  16 - 3 - 7 - 6   95:82  61
7. Slavia   32  14 - 4 - 2 - 12  99:90  52

Poslední zápasy

Plzeň - Kladno 5:4
Vítkovice - Plzeň 3:4
Plzeň - Mounfield 5:1
Ml. Boleslav - Plzeň 3:4 PP
Plzeň - Pardubice 3:2 PP

K. Vary - Slavia 2:1
Slavia - Litvínov 3:5
Slavia - Sparta 3:1
Mountfield - Slavia 3:4 PP
Kladno - Slavia 3:2 SN

Sestavy v minulém kole

Orct - Žižka, Kadlec, Roth, Kolařík, Špelda, Drtina, Sloboda - Doležal, Červenka, Jelínek - Beránek, Sklenář, Tomica - Vondrka, Růžička, Hruška - Kůrka, Havel, Čermák. Pöpperle - Jeřábek, Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O´Brien - Vostřák, Straka, Vlasák, Hvila, Vampola, Adamský, Bomersback, Scofield, Heřman, Stránský, Kovář, Dvořák.

Nejproduktivnější hráči

1. Červenka 51 (24+27)
2. Kůrka 24 (14+10)
3. Vondrka 18 (4+18)
1. Straka 39 (15+24)
2. Vlasák 34 (14+20)
3. Bomersback 27 (11+16)
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více