Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
17. prosince 2009

Od něj se můžu učit všechno, řekl Červenka po zápasu s Jágrem

Po dvou porážkách v lize si lídr Slavie ve své domácí hale zlepšil chuť. I díky obnovené spolupráci s Jaroslavem Bednářem byl Roman Červenka v reprezentačním utkání hodně vidět. Blížící se olympiádou však svůj kvalitní výkon neodůvodňuje. „Na nominaci se člověk nesmí moc upínat. Hrál jsem to dnes jako každý jiný zápas,“ uvedl po vítězství nad Finskem. Na turnaji v Rusku si Červenka podle slov kouče Růžičky vyzkouší i pozici vedle Jaromíra Jágra.

Romane, jak byste zhodnotil utkání s Finskem?
Myslím si, že to z naší strany nebyl špatný zápas. Začátek jsme měli sice trochu horší, ale postupně jsme se do toho dostávali a šancí jsme nakonec měli víc. Mohli jsme dnes vyhrát i za tři body.

Jaké to bylo na trestné lavici, když jste hráli ve třech?
Samozřejmě jsem se necítil nic moc. Kluci to ale výborně ubránili a zbytek vychytal Schwarzík (Marek Schwarz, pozn. red.), takže jim musím poděkovat.

Tento turnaj rozhodne o nominaci na olympiádu, je to pro Vás motivace?
Olympiáda se blíží a v novinách se o nominaci hodně píše. Člověk se ale na to nesmí upínat. Snažím se hrát pořád stejně a odvádět maximum. Takže olympiáda se sice blíží, ale hrál jsem to dnes jako každý jiný zápas.

V sestavě nechyběl ani Jaromír Jágr. Co se od něj mladý hráč jako Vy může naučit?
Od něj se člověk může učit všechno. Těžko to jmenovat. Jarda je jenom jeden. Je to jeden z nejlepších hokejistů na světě.

Pomohla Vám dnes nějak znalost prostředí O2 areny?
Je možné, že mi to trošku pomohlo, ale velkou roli to nehrálo. Navíc v Rusku nás teď čeká mnohem širší hřiště, tam to bude zase úplně jiné.

Alespoň v návštěvnosti to ale proti lize byla příjemná změna…
To určitě byla. Jestli sem přijde přes deset tisíc lidí, anebo tři tisíce, tak je to opravdu velký rozdíl. Dnes to bylo znát. Atmosféra byla dobrá a myslím, že se lidi měli na co dívat. Šance jsme měli a je jen škoda, že jsme nevyhráli už v základní hrací době.

Autor Michal Slavík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více