Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. prosince 2009

Předvánoční utkání sehraje Slavia proti Kometě

Než se slávisté rozjedou do svých domovů, aby pomáhali v kuchyni při přípravách štědrovečerní večeře, zdobili stromeček a rozbalovali dárky, čeká je ještě jeden tuhý boj. Den před Štědrým večerem se totiž utkají s brněnskou Kometou. Ta neuhrála proti sešívaným ještě ani bod a před vlastním publikem to bude chtít změnit. Seberou slávisté všechny body Kometě i před Vánoci? Zápas začíná v hale Rodno ve středu od 18:00

Náš soupeř

Trenéři: Vladimír Jeřábek, Mojmír Trličík, Ladislav Lubina
Internet: www.hc-kometa.cz
Hvězdy týmu: Jiří Dopita, Jiří Trvaj, Václav Varaďa

Kometa letí vzhůru

Přestože je Brno stále na posledním místě a na třinácté Kladno ztrácí 11 bodů, poslední výsledky ukazují, že Kometa již začala stoupat. Tři výhry za sebou to jednoznačně dokazují, obzvláště když dvě z nich získala kometa nad týmy ze špičky tabulky. Brno totiž vyhrálo nad Třincem, poté v Českých Budějovicích a v posledním kole dokonce v Ostravě nad třetími Vítkovicemi!

Strach jde především ze střelce Kamila Brabence, který se probudil a ve zmiňovaných třech zápasech si připsal čtyři góly. Do výborné formy se pak rozchytal Jiří Trvaj, o němž se spekulovalo, že by mohl přijít právě do Slavie. Nyní ale dál chytá v Kometě, kde spolu s finským brankářem Hovim utvořili velmi kvalitní gólmanský pár. Nyní se budou chtít všichni hráči Komety předvést před domácím publikem proti Slavii. Na předvánoční zápas v brněnském Rondu se očekává plný dům.

Novák proti Slavii nenastoupí

Bývalý slávistický obránce Jan Novák, který v červenobílých barvách získal dva extraligové tituly, nemůže kvůli zranění nastoupit ve středečním zápase. Pro trenérskou dvojici Komety je to nepříjemná zpráva, protože Novák patří k elitním obráncům Brna a chodí i na přesilovky. Navíc kromě něj jsou zranění také další obránci Richter a Koma. Defenzivní řady si tak nejspíš budou muset vypomoci s beky juniorského věku.

Kromě Nováka působil v dresu Slavie také Radek Dlouhý, který z Prahy do Brna přestoupil v létě 2007. Dlouhý patří k oporám Komety, s 15 kanadskými body je čtvrtým nejlepším brněnský hráčem. Nyní hraje v první formaci spolu s olympijským vítězem Dopitou a mistrem světa Václavem Varaďou.

Dlouhý vstřelil branku v prvním zápase na Slavii

Hnilička si připíše první start za Slavii

Po Zdeňku Orctovi se v Brně představí další posila na brankářském postu. Mezi tyče by se měl postavit Milan Hnilička, který už dva týdny pilně se slávisty trénuje. V úterý byl jeho přestup z Liberce definitivně dotažen, a tak si Hnilička s největší pravděpodobností připíše první start po více než roce.
Rozhovor s Milanem Hniličkou si můžete přečíst zde.

Drtina zažil reprezentační premiéru, Červenka zářil

Hned tři slávisty mohli fanoušci vidět o pauze, jak se po ledě prohánějí v reprezentačním dresu. Nejdříve si čtyřiadvacetiletý Jiří Drtina připsal první start za reprezentaci, když v obraně pomáhal zastavovat slovenské útoky v přátelském utkání v Košicích, které nakonec Češi vyhráli 3:2 na nájezdy i díky asistenci Tomáše Kůrky, ve třetím turnaji Euro Hockey Tour se pak v dresu se lvem na prsou bil Roman Červenka. Ten nejprve nastupoval v lajně se svým bývalým parťákem Jaroslavem Bednářem a Tomášem Rolinkem, v neděli proti Rusku se pak posunul na pozici elitního centra a vedle něj trenér Růžička postavil hvězdy Jágra s Čajánkem. A právě tento útok se nakonec zasloužil o vyrovnání zápasu na 3:3 a o prodloužení. Červenka se na tom podílel asistencí a gólem. Přenese si Roman Červenka formu i do středečního utkání v Brně?

FOTO: Martin Prokop, Pavel Vrtiška

Postavení v tabulce

7.  Slavia   33  14 - 4 - 2 - 13  104:97   52
14. Kometa   33   6 - 3 - 2 - 22   76:111  26

Poslední zápasy

Kometa – Sparta 3:5
Kladno – Kometa 5:3
Kometa - Třinec 4:2
Mountfield – Kometa 0:1 SN
Vítkovice – Kometa 2:3
Slavia – Litvínov 3:5
Slavia – Sparta 3:1
Mounfield – Slavia 3:4 PP
Kladno – Slavia 3:2 SN
Slavia – Plzeň 5:7

Sestavy v minulém kole

Trvaj - Houdek, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Mojžíš, Zubíček, Kempný - Varaďa, Dopita, R. Dlouhý - Erat, Divíšek, Vondráček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - R. Procházka, Polodna. Orct (25. Neruda) - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Sloboda, Kolařík, Drtina - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - Hruška, Sklenář, M. Čermák - Jelínek, V. Růžička, Doležal.

Nejproduktivnější hráči

1. Dopita 23 (11+12)
2. R. Erat 22 (11+11)
3. Šindel 16 (7+9)
1. Červenka 55 (24+31)
2. Kůrka 26 (14+12)
3. Vondrka 26 (7+19)
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více