Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. prosince 2009

Pochutnají si slávisté po kaprovi i na Vítkovicích?

Extraligový kolotoč se nezastaví ani o Vánocích. Už tuto neděli se od 15:00 utká Slavia s Vítkovicemi a jistě se bude na co koukat. Oba týmy se prezentují útočným hokejem, navíc by mohlo dojít k souboji dvou těžkých vah. Na jedné straně nejlepší hráč soutěže Roman Červenka, proti němu statisticky druhý nejúspěšnější brankář ligy Jakub Štěpánek. Jeho start je ovšem v ohrožení.

Náš soupeř

Klub založen: 1928 jako SSK Vítkovice
Trenéři: Alois Hadamczik a Kamil Konečný
Největší úspěchy: 2x mistr ligy (1951, 1981), 7x vicemistr ligy (naposledy 2002)
Internet:www.hc-vitkovice.cz
Hvězdy týmu:Jakub Štěpánek, Jiří Burger, Petr Hubáček

Cesta vzhůru bude hodně trnitá

Červenobílá družina moc dobře ví, že by potřebovala nabrat vítěznou šňůru zápasů. V tabulce je nyní až sedmá, přičemž na 11. pozici má pouze pětibodový náskok. Aby se ale dokázala odpoutat od svých nejbližších pronásledovatelů, musí si poradit s celky ze špice tabulky.

V neděli narazí Slavia na třetí Vítkovice, v úterý ji čekají čtvrté Pardubice a pak budou následovat souboje s aktuálně šestým Libercem a druhým Zlínem. Všechny duely se odehrají v 02 areně.

Jak budou vypadat, napoví už zápas s Vítkovicemi. V domácí premiéře se představí brankář Milan Hnilička, diváci se mohou těšit i na Romana Červenku, letošní českou hokejovou Superstar. V sešívané obraně naopak nenajdete Vladimíra Rotha, jenž se účastní juniorského mistrovství světa v Kanadě.

Ani to by ale nemělo Slavii zabránit v tom, aby navázala na listopadovou výhru nad Vítkovicemi 5:4 po samostatných nájezdech. První vzájemný duel v tomto ročníku skončil lépe pro soupeře. Doma zvítězil 3:2.

Hadamczik si postěžoval na útočníky

Vítkovice mohou být s končícím rokem spokojené. A nebýt Slavie, byly by na tom ještě lépe. Právě červenobílí jim totiž vystavili stopku ve čtvrtfinále play-off, kde Ujčíkovi a spol. nepomohlo ani vedení v sérii 3:1.

Ale to už je minulost, v současné době jsou na tom Vítkovice výsledkově lépe než Slavia. Soubor kouče Aloise Hadamczika těží především ze silné generace mladých hokejistů, namátkou můžeme zmínit třeba útočníka Marka Kvapila nebo talentovaného brankáře Jakuba Štěpánka. Ten startoval na letošním mistrovství světa ve Švýcarsku a zřejmě bude nominován i na olympijské hry ve Vancouveru. Proti Slavii si však možná nezahraje, jelikož se potýká s vleklou virózou. Vyloučen je start Michala Barinky.

To ovšem není jediná věc, která Hadamczika trápí. Pro klubové stránky si postěžoval na nízkou produktivitu některých útočníků. “Máme tady teď hráče, které bychom mohli trošku nazvat jalové. Protože lajna Juraj Štefanka, Treille a Svačina dává tak málo gólů, máme už zvednutý palec, že pokud jim to nepůjde a budou nadále neproduktivní, budeme hrát s mladýma. Není možné, aby se útočník na něco vymlouval a nedal třeba ve dvaceti zápasech ani gól,“ řekl Hadamczik. Doufejme, že ho jeho svěřenci příliš nepotěší ani v neděli.

Sestavy v minulém kole

Hnilička (Neruda) - Žižka, Kadlec, Vyhlídal, Kolářík, Špelda, Drtina, Sloboda, Vašíček - Doležal, Červenka, Jelínek - Beránek, Sklenář, Tomica - Vondrka, Růžička, Hruška - Kůrka, Havel, Čermák. Štěpánek (Šindelář) - Sičák, Trnka, Rehák, Jurečka, Kuboš, Barinka, Stehlík - Hubáček, Ujčík, Vrána, Svačina, Hruška, Šedivý, Štefanka, Treille, Strapáč, Klimek, Szturc, Burger, Kvapil.

Nejproduktivnější hráči

1. Červenka 55 (24+31)
2. Kůrka 26 (14+12)
3. Vondrka 26 (7+19)
1. Burger 34 (17+17)
2. Kvapil 30 (14+16)
3. Hubáček 26 (9+17)

FOTO: Pavel Vrtiška, Martin Prokop, Michal Eger
Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více