Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. prosince 2009

Slipčenko se vrátil do slávistické branky, k výhře to ale nevedlo

Robert Slipčenko se po delší pauze opět objevil ve slávistické brance a proti Pardubicím podal velice slušný výkon. K tolik potřebným bodům to však Slavii nepomohlo. Na tiskové konferenci přiznal trenér Jiří Čelanský, že Slipčenko zatím předvádí ze slávistických brankářů nejvyrovnanější výkony. „Nechci moc řešit můj výkon v brance, nedaří se týmu a nedaří se sérii proher ani zlomit,“ posteskl si slávistický gólman.

Roberta Slipčenka provází zranění téměř celou kariéru. I letos se jim bohužel nevyhnul. Do branky Slavie ho nyní dlouho nepustily natažené vazy v koleni.

Slipčenko chytal proti Pardubicím dobré utkání, ale radost z toho kvůli prohře vůbec neměl. „Koukám na to, jak se daří týmu. Sice jsem ve třetí části už nepustil žádnou branku, pořád jsme měli naději na vyrovnání, ale zase to nevyšlo. Na jeden vstřelený gól se vyhrává dost těžko, povzdechl si Slipčenko.

Ačkoliv hráči dostali v kabině jasné pokyny ke střelbě, na ledě to nebylo tolik znát. Dominik Hašek v brance Pardubic neměl svoji roli od slávistických útočníků moc stíženou. „Nedáváme góly, to je fakt. Ani v přesilovkách se nám nedaří. Pardubice při druhé brance vystřelily, dvakrát byl puk tečovaný a byl z toho gól. My na druhé straně málo střílíme a ještě k tomu nemáme ani štěstí. Naše střely se odráží mimo,“ míní slávistický brankář.

Během Slipčenkova zranění pořídila Slavia dalšího gólmana – Milana Hniličku. Navíc je v záloze i Zdeněk Orct. Slipčenka to však z míry rozhodně nevyvedlo. „Neřešíme s gólmana, kdo bude chytat. Pan Růžička nám to vždycky včas řekne a podle toho se připravíme. Vycházíme spolu,“ tvrdí Slipčenko.

Slavia chtěla být v tabulce do šestého místa, ale momentálně je sedmá a od 10. místa, které zaručuje alespoň předkolo play-off ji dělí pouhé dva body. „Propad tabulkou samozřejmě hodně vnímáme. Dostáváme se do nepříjemné situace, ale doufám, že to brzy zlomíme a půjdeme zase nahoru,“ věří Robert Slipčenko.

Autor Patrik Kubečka, Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více