Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
9. ledna 2010

Potvrdí Slavia zlepšující se výkony proti tápající Mladé Boleslavi?

Slavia proti Zlínu prolomila sérii proher, Boleslav doufá, že vyhraje konečně v základní hrací době. Oba kádry potřebují body jako sůl, protože se pohybují ve druhé polovině tabulky. Jak dopadne jejich vzájemný souboj? Odpověď hledejte v neděli 10. ledna na boleslavském zimním stadionu, kde je zahajovací buly naplánováno na 17.30.

Náš soupeř

Klub založen: 1908
Trenéři: Vladimír Čermák, Jiří Šejba
Největší úspěchy: Postup do extraligy v sezoně 2007/2008
Internet: www.bkboleslav.cz
Hvězdy týmu: Richard Král, Michal Sup, Marek Schwarz

Všichni vědí o slávistické krizi, ale ani Mladá Boleslav na tom není nejlíp

Motor, který na začátku sezony pracoval s hodinářskou přesností, v posledních zápasech ztrácí účinnost. Družina semknutá kolem Richarda Krále čeká na tříbodový zisk už devět zápasů. Momentálně jsou Boleslavští na dvanácté pozici, ale na osmou Slavii ztrácí pouze čtyři body. Odhodlání hráčům nechybí. „Doufám, že budeme hrát play off,“ řekl Zdeněk Bahenský pro boleslavský web.

Slipčenko podává stabilní výkony

I navzdory příchodům Milana Hniličky a Zdeňka Orcta dostává v posledních zápasech nejvíce příležitostí právě Robert Slipčenko. Procentuální úspěšnost zákroků si drží na 91.96%, což ho řadí na první místo mezi konkurenty v červenobílém dresu. Nastoupil v posledních třech zápasech, ve kterých prokázal své kvality. Ale týmové výsledky jsou pro něj přednější. „Koukám jen na to, jak se daří týmu,“ konstatoval Slipčenko po zápase s Pardubicemi.

Červenku nepřibrzdilo ani zranění zad

Po dvouzápasové odmlce se Roman Červenka zase objevil v sestavě pražské Slavie. V minulém kole proti Zlínu si připsal tři asistence a sešívaní konečně po šesti neúspěšných zápasech vyhráli. Roman Červenka tým uklidnil a mužstvu byl prospěšný ve všech herních situacích. „Roman umí udržet puk a v tom byl rozdíl,“ řekl Petr Kadlec po zápase se ševci. Ani Vladimír Růžička nešetřil chválou na konto slávistické desítky. „Podle mě je to vůbec nejlepší hráč v Evropě, těžko hrát tak, aby hra nestála jen na něm,“ řekl trenér na tiskové konferenci.

V posledních pěti zápasech je v Boleslavi brankář číslo jedna Michal Valent

Tohoto gólmana si všimli i skauti z Bufala, když ho v roce 2004 draftovali na celkové pozici 145. V letošním ročníku nastoupil jen ke čtrnácti zápasům, v nich ale vyhrál pouze čtyřikrát. V osobních statistikách je o krůček lepší než reprezentant Marek Schwarz. Otázkou je kdo nastoupí proti zlepšující se Slavii.

Postavení v tabulce

8.  Slavia         38  14 - 5 - 2 - 17  112:114  54
12. Ml. Boleslav   38  10 - 8 - 4 - 16  100:107  50   

Sestavy v minulém kole

Valent - Jindra, Kasík, Lehikoinen, Jiruš, Frolo, Duben, Čížek - Pabiška, Král, Sup - Nouza, Sýkora, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Bahenský, Vrbata, Handlovský. Slipčenko - Kadlec, Vašíček, J. Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík, Špelda - Kůrka, Červenka, Vondrka - Havel, Beránek, Tomica - Sklenář, Svoboda, Doležal – Holec.
Autor Tomáš Vrábel, Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více