Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. ledna 2010

Zlomí Slavia třinecké prokletí?

Po krátké pauze pokračuje v pátek O2 extraliga 40. kolem. Slavia vyjíždí na led Třince, proti kterému se jí letos vůbec nedaří. Oceláři zvítězili nad Pražany ve všech třech dosavadních vzájemných zápasech. Dokážou slávisté napočtvrté uspět? Na tuto otázku odpoví až páteční duel, který je naplánován od 17.00 v třinecké Werk Aréně.

Náš soupeř

Klub založen: 1929
Trenéři: Pavel Marek, Břetislav Kopřiva
Největší úspěchy: ČR: 2. místo (1997/98)
Posledních pět let: 13. - 4. místo
Internet:www.hcocelari.cz
Hvězdy týmu: Mario Cartelli, Ladislav Kohn, Jiří Polanský

Třinec táhne Kohn a dvojice vyrovnaných brankářů

Slezané zatím prožívají úspěšnou sezónu. Jindy ne příliš výrazný tým letos od prvního kola bojuje o přední umístění. Momentálně jsou na čtvrtém místě a uvidíme, zda poslední čtvrtina sezóny přinese svěřencům Pavla Marka posun ještě o nějakou tu příčku výš.
Ocelářům se daří hlavně střelecky. V dosavadních 39zápasech nasázeli svým soupeřům 125 branek a v této statistice jim patří druhé místo za Pardubicemi. Doslova sezónu snů zatím prožívá Ladislav Kohn, který má na svém kontě celkem 44 bodů a díky tomu se vyhoupl na druhé místo kanadského bodování extraligy za slávistu Romana Červenku.
Jedním ze základních kamenů třineckých úspěchů je také vyrovnaná dvojice mladých brankářů. Peter Hamerlík i Tomáš Duba dostali v brance hodně prostoru ukázat své schopnosti, poslední dobou ovšem více šancí dostává Slovák Hamerlík. Ve 38. kole dokázal zneškodnit všechny pokusy kladenských hokejistů a připsal si tak první letošní shotout. Zatím v posledním zápase Třince navíc vychytal vítězství proti silným Pardubicím, takže se předpokládá, že mezi tři tyče nastoupí i proti Slavii.

Pomůže Slavii posila ze zámoří?

To, že je Slavia v herní a výsledkové krizi, ví asi každý, kdo se alespoň trochu zajímá o českou extraligu. Loňský vicemistr poslední dva měsíce doslova tápe a hráči společně s celým vedením, jen těžko hledají příčiny slávistických nezdarů. Hlavní kouč Vladimír Růžička odpovídal v úterý na otázky fanoušků v online rozhovoru a důvody krize definoval takto: „Důsledek naší špatné hry je v defenzivní činnosti. A to se týká i útočníků. Navíc se teď trápíme v koncovce.“
Hodně otázek směřovalo také na muže v masce. Ve slávistické brance se letos vystřídalo celkem pět brankářů, ale ani jeden si svými výkony nedokázal říct o jasnou pozici jedničky. Tento týden navíc Slavii opustil olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa Milan Hnilička. Ani jemu se totiž nedařilo a tak si po třech odchytaných zápasech balil kufry. Růžička tedy sází na dvojici Slipčenko-Neruda. „V pátek bude chytat Robert Slipčenko. Robert teď bude jedničkou, Standa dvojkou,“ řekl slávistický lodivod v online rozhovoru pro web hc-slavia.cz.
Další změnou v kádru Slavie je příchod Američana Noaha Clarka, který ve středu podepsal v Edenu smlouvu do konce letošní sezóny. Clarke odehrál i několik zápasů v NHL a jeho zkušenosti by se Pražanům mohly hodit.
V Třinci je zahajovací buly připraveno na pátou hodinu odpolední a průběh zápasu můžete mj. sledovat na serveru onlajny.cz.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více