Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. ledna 2010

Vloni finálová série, letos souboj o desátou příčku

Oba týmy potřebují body jako sůl, protože se pohybují na hraně play-out a předkola play-off. Do konce základní části zbývá dvanáct zápasů. Zdá se, že je ve hře ještě hodně bodů, ale opak je pravdou. Proto si tento duel nenechte ujít a přijďte podpořit hráče k lepším výkonům 17.12 od 15:00 v O2 areně. V lednu už jde do tuhého. Přijďte se mj. podívat i na magické představení iluzionisty Pavla Dolejšky.

Náš soupeř

Klub založen: 1932
Trenéři: Pavel Hynek, Václav Baďouček
Největší úspěchy: ČR: 1. místo (2008/2009), 2. místo (2007/2008), 9. místo (2006/07)
Posledních pět let: 10. ? 10. ? 9. ? 2. - 1. místo
Internet: www.hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Petr Kumstát, Lukáš Mensator, Václav Skuhravý

Slavia má jedenáctý pokus o tříbodovou výhru

Loňský mistr Energie Karlovy Vary okupuje až desáté místo. Ale co víc? Slavia mistr extraligy 2008 a vicemistr 2009 má dokonce o bod míň! Sešívaní vyhráli za tři body naposledy 4. 12. 2009 doma proti Spartě. Zatraceně dlouhá doba na fanoušky, kteří jsou zvyklí na jeden úspěch za druhým. Do konce základní části zbývá dvanáct zápasů a každý bod je důležitý. O to důležitější se soupeřem, který je v tabulce o bod před vámi.

Slavii ani Červenkovi se proti Energii nedaří

Slavia porazila Karlovy Vary v letošní sezoně pouze jedinkrát, a to hned při otevření KV Areny. Zbylé dva duely zvládli lépe Energetici. Ani Roman Červenka na tom proti Západočechům není moc dobře. Připsal si pouze jednu asistenci, a to hned v prvním vzájemném zápase, přitom právě Červenka je letos bezkonkurenčně nejlepší hráč soutěže. Po zranění zad ve třech zápasech vstřelil jeden gól a na čtyři nahrál. Jak se mu bude dařit v neděli?

Karlovy Vary porážejí favority

Ani ne za měsíc získala Energie tři velké skalpy. Vyhrála na Spartě i ve Vítkovicích a doma rozdrtila rozjetou Plzeň 6:2. Nejvíce se prosazují proslulé dvě věže Kumstát a Skuhravý. Dohromady posbírali 56 kanadských bodů, ale především Skuhravý tým oslabuje častým vyloučením. Za čtyřicet zápasu posbíral 114 trestných minut.

Ruským puškám Loginovi a Zjuzinovi se daří

Útočník Zjuzin si za čtyři zápasy připsal dva body a obránce Loginov dokonce body tři. Oba ruští hráči okusili nejvyšší ruskou Superligu za Salavat Julajev Ufa. V Česku dobře známý velkoklub momentálně hrající Kontinentální hokejovou ligu. „Samozřejmě nemůžeme v naší aktuální situaci považovat tyto dva hráče za spasitele. Hlavním cílem je, aby oba pozvedli konkurenci v týmu a aby hráči současného kádru museli bojovat o své místo,“ řekl generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk pro karlovarský web.

V O2 areně bude vidět nejen hokej, ale i magie

Od 15.00 vystoupí na ledě se svým speciálním číslem iluzionista Pavel Dolejška. Více informací pod tímto odkazem.

Sestavy v minulém kole

HC Slavia Praha: Slipčenko - Roth, Žižka, Kadlec, Vašíček, Kolařík, Sloboda, Drtina - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, Beránek, Doležal - Svoboda, Clarke, Vondrka - Holec, Růžička, Sklenář - Jelínek.

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Němec, Loginov, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Skladaný - Hluchý, Kristek, Hřebejk - Zucker, Dej, Zaťovič.

Autor Tomáš Vrábel, Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více