Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. ledna 2010

Kdo získá poslední derby základní části?

Jen dva dny po utkání v Litvínově čeká na hokejisty Slavie těžký zápas na ledě Sparty. V ostře sledovaném utkání se svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky pokusí o návrat do první desítky, ale nečeká je nic lehkého. Klub z Holešovic prahne po tom, aby červenobílé konečně porazil, a vyhlašuje jízdu za třemi body. Jak na to odpoví Červenka a spol.? Uvidíme, zápas začíná ve čtvrtek v 18:10 a vysílá ho kanál Nova Sport.

Náš soupeř

Klub založen: 1903
Trenéři: David Volek, Miloš Holaň
Největší úspěchy: 4x mistr ČR, Československo: 4x mistr ligy (2004-2005, 2006-2007)
Internet: www.hcsparta.cz
Hvězdy týmu: Petr Ton, David Výborný, Tomáš Netík

27 vteřin stálo proti Slavii

V neděli slávisté utnuli nepříjemnou sérii deseti zápasů bez tříbodové výhry a porazili Karlovy Vary 3:1. Díky tomu se vrátili zpět do první extraligové desítky, jenže dlouho se v ní bohužel neohřáli. V úterním zápase v Litvínově totiž prohráli 1:2. “Na jeden gól zkrátka nelze vyhrát,“ utrousil na pozápasové tiskové konferenci asistent Jiří Čelanský.

Slavia sice vedla 1:0, jenže během 27 vteřin druhé části hry dvakrát inkasovala a bylo po nadějích. V tabulce tak spadla zpět na 11. příčku, kde se nachází o skóre před Karlovými Vary. To znamená, že kdyby nyní skončila liga, vicemistr by hrál pouze o udržení… “Všichni si to uvědomujeme, ale nemá cenu se tím teď zaobírat. Ještě je před námi spousta zápasů a musíme sbírat body. Jinak to nedopadne dobře,“ podotýká nejproduktivnější hráč soutěže Roman Červenka.

Dalo by se říct, že pro Slavii nemůže být lepší soupeř “na chycení“ než Sparta. Klub z Holešovic totiž neslavil výhru v derby už dlouhých pět zápasů. V této sezoně dokonce nezískal proti Slavii ještě ani bod.

Výborný: Daří se nám v nejdůležitější části soutěže

V táboře sparťanů byste ale pesimismus hledali jen těžko. A není se co divit – parta kolem Davida Výborného se rozjela do slušné formy a poměrně s přehledem drží šestou pozici, a tudíž přímý postup do play-off. Na sedmé České Budějovice má momentálně pětibodový náskok.

Navíc se po zranění ruky začíná prosazovat i tradičně největší zbraň Sparty, kterou je ostrostřelec Petr Ton. Rychlonohý forvard se blýsknul v posledním utkání proti Kometě Brno, do jejíž sítě se jednou trefil a na jeden gól nahrál. Je jasné, že zlobit bude i ve čtvrtek.

Stejně jako kapitán Sparty David Výborný, který si proti Kometě připsal tři asistence. “Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Jsem rád, že se nám daří v nejdůležitější části soutěže,“ konstatoval po duelu s Brnem. Jaká slova bude volit po Slavii?

Sestavy z posledního zápasu

HC Slavia Praha: Slipčenko - Žižka, Kadlec, Campbell, Kolařík, Vašíček, Drtina, Roth - Doležal, Červenka, Jelínek, Beránek, Sklenář, Tomica, Vondrka, Čermák, Holec, Kůrka, Růžička, Clarke, Svoboda.

HC Sparta Praha: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Hanzlík, Vydarený, Bolf - Kratěna, Broš, Látal - Ton, Výborný, Podlešák - Netík, Langhammer, Ručinský - Hromas, Koreis, Kafka.

FOTO: Martin Prokop, Pavel Vrtiška
Autor OH
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více