Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. ledna 2010

Darcy Campbell: Klidně bych se popral s tím největším chlapem z ligy

P r a h a - Při čtvrtečním derby pražských "S" se daly emoce krájet. Fanoušci drsnějšího hokeje si určitě přišli na své. Na ledě byla k vidění bitka Kůrky s Podlešákem, která zvedla diváky v Tesla areně ze sedadel. Zároveň však diváci přišli o plánovanou bitku Koreise s Campbellem. "Je to škoda, lidi by to určitě bavilo", řekl po zápase nový bek Slavie.

Bylo přesně pět vteřin, co rozhodčí vyloučil Kůrku s Podlešákem za bitku a na led letěly další dva páry rukavic. Tentokrát patřily Jakubu Koreisovi a Darcymu Campbellovi. Jenomže místo parádní bitky, která byla na spadnutí již od samotného počátku zápasu, nakonec nic nebylo. Mezi oba aktéry vjeli čároví rozhodčí a bylo po bitce.

„Překvapilo mě, že mezi nás tak rychle vlétli. Nikdy jsem něco podobného neviděl. U nás by se tohle stát nemohlo. V Kadnadě je to časté - rozhodčí vhodí puk do hry, hráči shodí rukavice k ledu a už jsou v sobě,“ divil se Darcy Campbell.

Bitka však nebyla nijak spontánní, vždyť hráči se domluvili již v prvním dějství zápasu. „Hned v první třetině, při teprve druhém střídání, ke mně přijel a zeptal se, jestli bych v průběhu hry přistoupil na bitku. Tak mu říkám: No jasně, že jo! Za stavu 1:1 bych do toho nešel, ale když jsme prohrávali o dvě branky? Takové okamžiky občas otáčejí zápasy,“ řekl Campbell.

Kanadského drsňáka od souboje neodradilo ani to, že jeho soupeř měří o deset centimetrů víc a pár kil navíc má také. "Nevěděl jsem, jestli bude chtít boxovat a jak dobře to umí. Jestli by mě třeba neposlal k ledu. Moc o něm nevím, ale čeho jsem si během zápasu stačil všimnout, je to pořádně velký chlap. Ale i kdybych se měl kvůli výsledku poprat s tím největším chlapem z ligy, šel bych do toho,“ tvrdil Campbell. "Někdy to mužstvu pomůže, když vyhrajete bitku", dodal.

Jedno je však jisté. Diváci přišli o parádní šou, protože oba kohouti mají pár šarvátek za sebou. Campbell jako Kanaďan, si prošel nějakými těmi souboji a Koreis působil v zámoří, kde o bitky není nouze.
Trenér Růžička však alespoň dostal indícii, že se tento mladík rozhodně nebojí. Našel se nový ochránce Romana Červenky?

FOTO: HC Sparta Praha
Autor Tomáš Svoboda
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více