Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. ledna 2010

Kůrkovi se proti Mountfieldu daří

V průběhu letošní sezóny přišel z Českých Budějovic do Slavie Tomáš Kůrka, opačným směrem putoval Tomáš Micka. Kůrka se proti svému bývalému zaměstnavateli opět zaskvěl a dal dvě branky. Ta z 38. minuty byla dokonce brankou vítěznou. Tomáš Micka se rovněž podíval do svého bývalého působiště. Místo na led se však usadil s berlemi a zraněnou holení mezi diváky.

Tomáši, pořád cítíte proti Českým Budějovicím zvýšenou motivaci?
Samozřejmě, i když dneska to byl důležitý zápas, ve kterém jsme nutně potřebovali tři body, ale byl jsem asi více motivovaný. My už teďka ale musíme bodovat v každém zápase.

Vypsal jste proti svému bývalému zaměstnavateli nějakou speciální prémii pro spoluhráče?
Ano, vypsal jsem docela slušnou částku. Takže se výhra všem vyplatila, ale specifikovat to nechci (úsměv).

První polovina zápasu pro vás však nevypadala příznivě.
Nezačali jsme vůbec dobře. Hodně jsme propadali a pouštěli Budějovice do přečíslení. Musíme hrát hlavně s dobrou obranou.

K vyrovnání, po kterém jste se hodně uklidnili, vedl hodně kuriózní gól Jiřího Doležala.
Padl se štěstím, ale poslední dobou jsme spíše inkasovali smolné góly, tak se konečně štěstí přiklonilo na naší stranu.

Je výsledek s ohledem na průběh zápasu trochu neuvěřitelný?
Je, ale je to i díky tomu, že Budějovice závěr zápasu vypustily. Ale výsledku si cením, protože se nám poslední dobou moc střelecky nedařilo. Snad si hráči začnou více věřit.

Vaše branka byla trochu parádička, jak jste se k takovému zakončení odhodlal?
Poslední dobou jsem se snažil všechno spíše zjednodušovat, protože tak se to při krizi dělá, ale nakonec jsem zkusil pravý opak - složitost.

Spadlo z vás napětí?
Ano, bylo to stresové utkání, šlo o hodně. Snad máme to nejhorší za sebou, ale pořád není zdaleka vyhráno, musíme se snažit dále bodovat při každém utkání.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více