Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. ledna 2010

Pohled na tabulku nám svazuje ruce, říká Tomáš Žižka

Jeden z nejzkušenějších obránců Slavie Tomáš Žižka byl v posledních dvou letech s týmem dvakrát ve finále. Nyní si musí se sešívanými místo v play-off teprve vybojovat. “Musíme do toho dát srdce a ubojovat to,“ řekl po těžkém utkání s Kladnem, které Slavii posunulo na sedmé místo.

Po první třetině to dnes vypadalo, že budete mít zápas jasně pod kontrolou. V dalším průběhu ale Kladno dokázalo utkání hodně zdramatizovat. Proč k tomu došlo?
Je pravda, že jsme se rychle dostali do vedení, ale pak to bylo těžké. Dostali jsme zbytečný gól a tím se Kladno dostalo do laufu. My jsme pak přestali hrát, to co jsme chtěli. Kladno začalo riskovat a opticky to vypadalo, že nás přehrávají. Naštěstí jsme to ubránili, takovéto zápasy jsou strašně těžké, hraje se na krev a všem jde o hodně.

Ve druhé a třetí třetině měla Slavia i hodně vyloučených, které pak Kladno dostaly do tlaku. Nabádají vás trenéři k tomu, aby jste hráli čistě?
Samozřejmě si to říkáme každý zápas, člověk to má v podvědomí, ale zároveň jde do každého souboje naplno. Pak se třeba stane, že hráče podrazíte nebo jinak faulujete. Podle mě, je lepší si to neříkat (s úsměvem).

V této době je každý bod důležitý. Vy jste nyní dvakrát za sebou vyhráli, doufáte, že vás to povzbudí?
Určitě nás to nakopne. Teď nás čeká sice těžký zápas v Plzni, ale musíme se soustředit na sebe, nedívat se na tabulku, protože to pak trochu svazuje ruce. Musíme jít po každém bodu, dát do toho srdce a ubojovat play-off.

Nyní vás čekají dva velmi těžké zápasy. Nejprve jedete na půdu extraligového lídra do Plzně, pak vás čeká domácí utkání s Kometou, která se odpoutala z poslední příčky. Co od těchto zápasů očekáváte?

Bude to hodně těžké. Plzeň je jasný lídr extraligy a Kometa bud určitě psychicky nahoře. Teď všichni mají o co hrát. Mužstva nahoře hrajou o body, aby se dostali do první čtyřky, Kometa se snaží vyhnout se baráži, my zase bojujeme o play-off nebo alespoň předkolo. Musíme se na každý zápas dobře připravit.

Slavia po dvou letech, kdy se pohybovala na úplné špičce, zažívá nyní útlum. Jak se cítíte, když ani play-off nemáte vůbec jisté?
Příjemné to není, ale každá sezóna je jiná. Bohužel se nám letos tolik nedaří. S Jardou Bednářem a Davidem Hruškou, kterému se letos tolik nedařilo, nám odešlo spoustu gólů. Nebyla uzavřená otázka gólmanů a ani my vzadu jsme nehráli dobře. To všechno se na výsledcích promítlo, dostali jsme se do útlumu, ale snad už se z toho hrabeme a dokud je o co hrát, tak musíme zabrat!

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více