Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.2.2010

Starší dorost Slavie porazil Spartu nejtěsnějším možným výsledkem

41. kolo, sobota 6.2.2010, Sparta - Slavia
Sparta
0:1
0:0, 0:0, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 53. Hruška (Šteiner) Vyloučení: 6:8 Využití: 0:1

Sestavy

Sparta

Sedláček - Kliment, Sobotka, Kolář, Müller, Koževnikov, Bodnár, Dvořák, Vítek - Přibyl, Simon, Doležal, Hudec, Matějček, Rybalkin, Soumelidis, Brzobohatý, Rubeš, Eis, Teubner, Procházka.

Slavia

Mouček - Šteiner, Jeník, Moravanský, Löbl, Knot, Hruška, Růžička - Cikánek, Nejezchleb, Kotyra, Tomek, Jaškin, Patočka, Moravec, Hellar, Hlinka.

Derby dvou pražských "S" není vyhecované pouze v mužské kategorii. I zápas staršího dorostu ukázal, jak prestižním duelem může být střetnutí dvou nesmiřitelných celků z Prahy. Zápas rozhodla jediná branka. V 53. minutě se v přesilovce prosadil Ladislav Hruška a rozhodl tak o vítězství Slavie v poměru 1:0.

Sobotní derby ze začátku moc hokejové krásy nepřineslo. Ačkoli se od začátku hrál útočně laděný hokej, obecenstvo TESLA ARENY se nedočkalo ani gólu, ani větší šance. Přesilovky také nepřinesly oživení. O něco víc se dařilo červenobílím, kterým se ve vlastní početní výhodě podařilo soky zmáčknout v útočné třetině. Podobný obraz přinesla i druhá dvacetiminutovka. V ní se podařilo dostat pod tlak naopak slávisty, kteří hráli minutu a půl ve třech proti čtyřem. Na gól si ovšem soupeři museli ještě počkat.

Ve třetí třetině se konečně začal hrát hokej hodný prestiže pražského derby. Ve 44. minutě měl dobrou možnost Zdeněk Doležal, který obral ve středním pásmu Kotyru, prokličkoval přes tři bránící hráče a sám před brankářem zakončil do tyče. Dvě minuty na to pak právě slávista Kotyra sebral za sparťanskou brankou kotouč Kolářovi, objel bránu a trefil gólmana Sedláčka do masky.

Zlom zápasu přišel v 53. minutě, kdy se potvrdila otřepaná průpovídka nedáš – dostaneš. V oslabení vybojoval puk u mantinelu Soumelidis, přihrál mezi kruhy Müllerovi a ten prudce vypálil těsně nad břevno Moučkovy branky. Hned z protiútoku předvedli podobnou akci slávisté, přihrávku Steinera do ideální střelecké pozice zužitkoval Ladislav Hruška ranou švihem nad Sedláčkovo rameno.

Závěr zápasu nepostrádal patřičné napětí, blízko vyrovnání byl dvě minuty před koncem základní hrací doby Patrick Brzobohatý. Počkal si na přihrávku u pravé tyče a nikým neatakován měl příležitost zakončit. Ve skórování mu na poslední chvíli zabránil Mouček, který se dobře přesunul a šanci zlikvidoval. Po menší a nic neřešící šarvátce, do které se zapojilo několik hráčů, odvolali sparťanští trenéři gólmana. Power play však kýžený efekt nepřinesla a Slavia v derby zvítězila fotbalově 1:0. Pomstila tak své kolegy z juniorského týmu – ti čtvrteční souboj pražských „S“ prohráli.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více