Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. února 2010

Michal Vondrka: Přesilovky? To byla hrůza

Svěřenci Vladimíra Růžičky nezvládli poslední zápas před olympijskou pauzou a podlehli Bílým Tygrům z Liberce 2:4. Jedním z nejaktivnějších slávistů byl Michal Vondrka, ale nedokázal se, stejně jako většina jeho spoluhráčů, prosadit. Neproměňování šancí bylo také podle Vondrky hlavní příčinou prohry. Důvodem číslo dvě byla podle slávistické čtyřiadvacítky špatná hra v přesilovkách.

Co dnes podle vás rozhodlo o vítězství Liberce?
Je to jednoduché. Nedali jsme góly. Měli jsme tam spoustu šancí, ale nepodařilo se nám je proměnit a proto jsme prohráli.

Myslíte, že se na vašem výkonu podepsal předchozí zápas v Pardubicích, kde jste prohráli 0:8?
Já si myslím, že ne. Dnes jsme hráli jinak. V Pardubicích jsme to od stavu 4:0 otevřeli a potom nám to tam napadalo. Ten výsledek byl hodně nešťastný, ale myslím, že se to na nás nepodepsalo.

V dnešním zápase se vám vůbec nedařilo v přesilovkách. Měli jste několikrát možnost hrát 5 na 3, ale ani to k ničemu nevedlo. Kde byla chyba?
Nevím. Bylo to opravdu hrozné. V přesilovce 5 na 3 se nám ani nepodařilo, udržet se v útočném pásmu. Asi nám chyběl klid. Hodně přihrávek nám zblokovali nebo jsme si přihráli špatně. Oni k nám potom rychle přistoupili a prakticky k ničemu jsme se nedostali. Bylo to špatné.

Nastoupil jste vedle Američana Noaha Clarka. Jak si s ním rozumíte?
Je to v pohodě. Já nejsem nějaký zdatný angličtinář, ale to, co potřebuju, mu řeknu a on to pochopí. Už s ním hraju asi osm zápasů. Je to dobrý hráč a myslím si, že v komunikaci žádný problém nemáme.

Sledoval jste výsledky na ostatních stadiónech?
Před chvíli jsem na to koukal a vím, že Karlovy Vary i Mladá Boleslav prohrály, což nám trochu nahrálo. Škoda, že jsme nezískali aspoň jeden bod. Byl by klid, protože bychom tu desítku měli jistou. Je to v našich rukou. Ve hře je šest bodů a my budeme muset získat ještě aspoň jeden.

Jak moc je podle vás klíčové, jestli začínáte play-off doma nebo venku?
Asi nějakou roli to hrát bude, ale my letos hrajeme doma i venku stejně. Nejdůležitější je zkrátka umístit se v první desítce.

Teď vás čeká několikatýdenní herní pauza. Na čem budete muset nejvíce zapracovat?
Určitě na přesilovkách, protože ty rozhodují zápasy. Dnes jsme dostali 2 góly v oslabení, v Pardubicích 3 a vždy to bylo klíčové.

Už zhruba víte, jaký budete mít program během olympijské pauzy?
Teď dostaneme pár dní volno, ale pak se bude normálně trénovat. Možná ještě nějaký víkend bude volnější a tuším, že budeme mít i přípravný zápas.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více