Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. února 2010

Rebel Furch: My můžeme, Jihlava musí

Rebelové z Havlíčkova Brodu se vyhnuli bojům o udržení, čímž splnili cíl pro tuto sezonu. Jenže jak už to bývá, s jídlem roste chuť. V předkole play-off první ligy vyzval farmářský tým Slavie jihlavskou Duklu a rozhodně nehodlá složit zbraně. Po dvou zápasech je stav série 1:1. “Určitě máme na to, abychom postoupili dál,“ tvrdí brankář Dominik Furch.

Na Vysočině je to hokejový souboj číslo 1. Derby mezi Jihlavou a Brodem dělí tamní region na dva nesmiřitelné tábory. Ještě pikantnější je, když se potkají ve vyřazovací části. “Lidé to tu opravdu hodně prožívají. Dá se říct, že se jedná o takové pražské derby v menším měřítku,“ usmívá se slávista Dominik Furch, jenž v této sezoně sbírá zkušenosti právě v Brodu.

Talentovaný gólman potvrzuje, že postup do další fáze soutěže by byl pro Rebely bonbónkem na víc. Hlavní cíl už splnili. “Vyhnuli jsem se skupině o udržení, což je nejdůležitější. S tím jsme do sezony šli. Teď ale chceme dojít ještě dál. Zápasy s Duklou jsou vyrovnané a je v našich silách, abychom ji vyřadili,“ burcuje mužstvo a dodává: “Máme výhodu v tom, že zatímco Jihlava musí, my můžeme.“

Po dvou utkáních, které se hrály na ledě Jihlavy, je stav série vyrovnaný 1:1. Oba zápasy se musely prodlužovat. První rozhodla trefa domácího Čachotského, v tom druhém se po nájezdech radovali hosté. “Šlo o hrozně vyrovnané souboje. Podobné to ale bylo už v základní části,“ podotýká Furch.

Klíčový krok k postupu může jeden z týmů udělat už dnes v havlíčkobrodské Kotlině. Kdo uspěje, povede 2:1 na zápasy a od čtvrtfinále první ligy ho bude dělit jediné vítězství. “Doufám, že nás přijde podpořit co nejvíce lidí. Třeba bude vyprodáno, hraje se přece jenom o hodně,“ říká 19letý “Furchíno“. Že by se to v hledišti popralo, nepředpokládá. “K tomu snad nedojde. Lidé tu mají zdravý rozum,“ usmívá se.

Pokud by se Rebelům skutečně povedlo přes Jihlavu postoupit, Furch by se nebránil potkat favorizovaný Chomutov. “Mají super tým, ale nám se proti nim vcelku daří. Určitě by to bylo hodně zajímavé. Už kvůli té jejich první lajně,“ říká s narážkou na útočné trio exslávistů David Hruška – Milan Kraft – Radek Duda. “Ale zatím se soustředím jen na Jihlavu! Myšlenky na čtvrtfinále by se teď rozhodně nemusely vyplatit…“ uzavírá.

FOTO: hcrebel.cz
Autor OH
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více