Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.2.2010

Ani hattrick Havla proti Liberci nepomohl

přípravné utkání, úterý 23.2.2010, Slavia - Liberec
Slavia
3:5
1:1, 1:2, 1:2
Liberec

Branky a nahrávky: 8. Havel (Tomica), 25. Havel (Vašíček), 58. Havel - 16. Bartovič (Čakajík), 29. Bartovič, 34. Ondřej (Vantuch), 47. Plodek (Špaček), 52. Nedorost (Hunkes). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5, 3:5.

Sestavy

Slavia

Furch (od. 33. minuty Neruda) - Kadlec, Vašíček, Žižka, Roth, Drtina, Sloboda, Špelda, Campbell - Havel, Sklenář, Tomica - Kůrka, Růžička, Vondrka - Doležal, Imbeault, Clarke - Svoboda, Čermák, Jelínek

Liberec

Pinc - Derner, Moravec, Jareš, Pavlů, Výtisk, Čakajík, Hunkes, Malkamäki - Dušek, Nederost, Klimenta, Blatný, Kašpařík, Bartovič, Víšek, Plodek, Špaček, Matějovský, Vantuch, Ondřej

Přátelské utkání se neslo ve sportovním duchu. Žádné zákeřné fauly ani přehnaná přemotivovanost. I rozhodčí se snažili nechat hře spád a sporné situace přerušovali co nejméně. Lukáš Havel vstřelil tři branky, ale to na Tygry bylo málo. Slavia podlehla Liberci stejně jako v posledním extraligovém kole o 2 branky. Tentokrát 3:5.

V úterý dopoledne přijeli do Edenu Bílí Tygři z Liberce. Přátelské utkání mělo prospět oběma týmům, protože olympijská pauza narušila základní část O2 extraligy.

Jedna zajímavost se stala už před samotným zápasem. Po skončení rozbruslení se Tygři odebrali do kabin, ale jediný Petr Nedvěd na ploše zůstal. Sám si v plné výstroji přidával zátěž, kroužil po obvodu hřiště v plné rychlosti, ale do hry se nezapojil a duel sledoval pouze v civilu.

Vstup do utkání byl poněkud ospalý a odpovídal nerozehranosti obou celků. Nepřesností na hokejkách byla plná řada, a tak brankáři neměli moc práce. Ovšem Hunkesovu chybu ve středním pásmu slávisté potrestali. Přečíslení dva na jednoho využil Lukáš Havel a otevřel skóre zápasu.

Ani v přesilových hrách se týmy příliš neprosazovaly, protože se nedokázaly udržet v útočném pásmu. To se povedlo Slavii v šestnácté minutě, ale jejich kombinaci narušil agilní Milan Bartovič. V rychlostním souboji předjel Vondrku a bekhendovou kličkou přelstil Furcha – 1:1. Následně se snažil Vondrka napravit předchozí zaváhání, když hledal osamoceného Kůrku, ale pas podél brankoviště Pinc zablokoval.

Ve druhé části rychle vrátil Lukáš Havel Slavii vedení. V početní výhodě se šikovně dostal před obránce a střelou do horního růžku nedal Pincovi šanci. O dvě minuty později pohlednou kombinaci zakončil Milan Bartovič a opět vyrovnal.

Hosté postupem času přebírali iniciativu a Slavii do souvislejšího tlaku nepouštěli. Domácí se velkou část utkání soustředili na blok středního pásma, který jim ve většině případů přinesl úspěch.

V domácí bráně se vystřídali oba gólmani. Zhruba v polovině zápasu Neruda vystřídal Furcha. Starší brankář byl v těžké situaci, neboť si poprvé sáhl na puk, když ho lovil ze sítě. To ho překonal Zdeněk Ondřej, jenž ujel slávistické obraně a střelou „pod víko“ nedal Nerudovi šanci. Do konce druhé části se ještě prosadil Jan Plodek, a tak stav po prostřední třetině byl 2:4.

Na začátku třetí dvacetiminutovky vstřelil pátý gól Liberce Václav Nedorost. V poslední fázi utkání měli slávisté jednoznačně navrch. Liberec se téměř k ničemu nedostal a slávistický tlak rostl. Marek Pinc předvedl několik důležitých zákroků a ani dělovky Rotha a Kadlece se neujaly.

A tak jediným sešívaným střelcem byl Lukáš Havel. V čase 57:01 naboural rozehrávku Tygrů a efektivní kličkou snížil – 3:5. Následně krásnou individuální akci předvedl Dušek. Stahovačkou pod nohama oklamal zadáka Slavie a zastavil ho až faul Nerudy při bekhendové kličce.

Domácím nepomohla ani závěrečná power-play, a tak i v přípravě si Tygři se Slavií poradili. Roli tvůrce hry v červenobílém dresu zastával Michal Vondrka. Často byl na puku a chytrými přihrávkami dostával spoluhráče do brankových příležitostí, které bohužel pro domácí nevyužili.

Ohlasy trenérů
Jiří Čelanský (Slavia): Určitě to účel splnilo. Je lepší odehrát utkání, než jít dvakrát trénovat. Utkání bylo naprosto vyrovnané. Bohužel v závěru nám tam napadaly góly, ale neřekl bych, že padly po našich hrubých chybách. Výsledek je takový jaký je, ale neodpovídá průběhu hry. V zápase se neobjevili Beránek a Kolařík, protože jsou zranění. Lukáš Endál a Míra Holec hráli play-off v Havlíčkově Brodě, takže jsem jim dal dneska volno. Robert Slipčenko bude chytat v pátek v Litvínově.
Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více