Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
13. března 2010

Poslední krok je nejtěžší, ale věřím, že ten zápas vyhrajeme, hlásí Kadlec

Slavia už měla nůž na krku v podobě vyřazení, ale sérii vrátila zpátky do Prahy. Zápas sešívaní vyhráli 5:3 a důležitou roli hrál zkušený zadák Petr Kadlec. Nahrál na tři slávistické góly, i když nebyl v optimální pohodě. Rozhodující zápas je na programu v neděli a začíná se od nuly. „Každý už má velké očekávání a trochu to svazuje ruce i nohy,“ uvědomuje si Kadlec.

Vy jste byl největší slávistickou hvězdou utkání a přitom jste den před zápasem měl horečky. Jak moc vás oslabily ty střevní problémy?
Určitě mě poznamenaly, ale u nás to mělo více kluků. Za pomocí doktora jsme se z toho vyhrabali a osobně jsem toho hodně naspal.

Na ledě jste strávil poměrně dost času téměř 28 minut a velkou část z toho v přesilovkách, které vám vycházely. Jak hodně vám pomohl ten první gól?
Dneska nám ty přesilovky šly a v této sérii kdo vede, tak dotáhne do vítězného konce. Takže ten první gól je hodně důležitý.

Jak se změnil váš herní systém proti minulému zápasu, který jste prohráli?
To nevím, já jsem nehrál ten minulý zápas. Určitě jsme ale chtěli hrát trpělivě a zlepšit přesilovky a oslabení. V minulých zápasech jsme v přesilovkách góly dostávali a v oslabení dávali, tak v pátek se to otočilo. Hráli jsme zodpovědněji a faulovali jsme méně než Litvínov, a to rozhodlo.

Čeká vás rozhodující pátý zápas a v posledních letech je Slavia hodně úspěšná. Dá se na to spoléhat?
Na to se spoléhat nejde. Poslední krok je vždy nejtěžší. Každý už má velké očekávání a trochu to svazuje ruce i nohy. Dělají se zbytečné chyby a hráči jsou více podrážděnější, ale doufám, že se z toho poučíme a ten poslední zápas vyhrajeme.

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video