Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. března 2010

Havel tišil bolest pomocí prášků, přesto vstřelil důležitý gól

Psala se 42. minuta, když si slávistický útočník Lukáš Havel najel na dokonale načasovanou přihrávku Miloslava Čermáka a lehce zasunul puk do odkryté branky. Zvyšoval tak na 5:3 a definitivně zlomil odpor litvínovských hráčů. Po zápase přiznal, že ho zlomený prst do jisté míry omezuje, ale dá se to přežít. „Chci prostě hrát a nedá se s tím nic jiného dělat,“ řekl střelec páté slávistické branky.

Jaké byly podle vás klíčové momenty 5. zápasu s Litvínovem?
Myslím si, že jsme od začátku hráli dobře. Vedli jsme 4:1, ale pak jsme si to trochu zkomplikovali a nechali jsme je dotáhnout na 4:3. Na začátku 3. třetiny jsme ale naštěstí přidali další gól a nakonec zaslouženě vyhráli.

V první půlce zápasu jste vůbec nebyli vyloučení. Kladl trenér Růžička před zápasem důraz na disciplínu?
Určitě. Hodně jsme se soustředili na to, abychom nebyli vylučovaní, protože to rozhodovalo tuto sérii. Litvínov hrál přesilovky dobře, dal nám z nich několik gólů, ale poslední dva zápasy jsme byli vylučovaní méně než oni a to podle mě rozhodlo.

Za stavu 4:1 jste soupeře pustili na rozdíl jediného gólu. Co se stalo?
Litvínov měl dlouhou přesilovku 5 na 3 a dal takový šťastný gól. Ale to je hokej. Někdy vám tam spadnou šťastné góly a někdy ne.

Vy sám jste na začátku 3. třetiny zvyšoval na 5:3. To bylo pro tým asi velké uklidnění.
Přesně tak. Je o hodně lepší vést o dva góly. V hokeji je to hodně rychlé a může se stát cokoliv. Když vedete o dva góly, můžete hrát klidněji a nemusíte se tolik hnát dopředu.

Střílel jste prakticky do prázdné brány. Bylo to tak jednoduché, jak to vypadalo?
Miloslav Čermák skvěle zatáhl puk a přihrál mi prakticky před prázdnou branku, takže pro mě už to bylo v celku jednoduché.

Hrajete se zlomeným prstem na levé ruce. Cítíte to při hře?
Dá se to přežít. Mám prášky a nemyslím na to. Chci prostě hrát a nedá se s tím nic jiného dělat.

Do jaké míry vás to omezuje při střelbě?
Hokejku držím de facto čtyřmi prsty, takže střely nejsou tak prudké, ale co se dá dělat.

Kdy vám bylo v celé sérii nejhůře?
Určitě když jsme prohrávali 1:2. Stačil jeden nepovedený zápas a byly bychom venku. Bylo to vabank, ale naštěstí jsme to zvládli. Hodně nám také pomohl Robert Slipčenko, který chytal fantasticky.

Jak vidíte šance Slavie do série se Zlínem?
Extraliga byla letos hodně vyrovnaná. I když oni skončili druzí a my sedmí, tak si myslím, že nejsou o tolik lepší. My jsme s nimi navíc letos čtyřikrát vyhráli, takže asi nejsou nadšeni, že vyšli na nás. Uvidíme, jak to bude a určitě budeme chtít jít dál.

Autor Redakce HC Slavia Praha
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více