Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
16. března 2010

Čelanský o sérii s Litvínovem, ale i o čtvrtfinále

Až dlouhá pětizápasová bitva rozhodla o postupujícím do play-off. Slavia už s Litvínovem prohrávala 2:1 na zápasy, ale i za této situace se tým dokázal zvednout a díky dvěma vítězstvím postoupil do čtvrtfinále. Ale o únavě nemůže být řeč. „Ve čtvrtfinále se nikdo na únavu vymlouvat nemůže, je to vrchol sezony,“ říká k náročnosti play-off Čelanský.

Série s Litvínovem byla nesmírně vyrovnaná. Překvapil vás v něčem soupeř?
Já myslím, že nepřekvapil. My jsme ten jeho styl očekávali a dopředu jsme věděli, že celá série bude vyrovnaná a jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce a jdeme dál.

Rozhodující zápas byl takový hektický a Slavia se v něm ujala vedení už v první minutě. Byla tolik důležitá ta první branka?
Určitě soupeř zbystřil a samozřejmě je výhoda, že pak celý zápas vedete. Ten soupeř se na vás tlačí a při jeho aktivnější hře se můžete soustředit na obranu a čekat na brejkové situace. Do těch jsme se taky dostali, ale bohužel je neproměnili.

Do utkání nečekaně nezasáhli Sklenář, Jelínek s Sloboda. Nastoupí do utkání se Zlínem?
Doufáme, že jo. Jakub Sklenář je postižen virózou, která nás v této sérii provázela od prvního zápasu. Petr Jelínek má pohmožděné břišní svaly a Karol Sloboda má pohmožděné rameno, takže uvidíme, jak se ta zranění budou léčit.

Předkolo se protáhlo až do rozhodujícího pátého zápasu. Nebude ta únava příliš velká, nebo to, že tým zvládl rozhodující zápas, ho ještě více nakopne?
Po výhře vždy regenerujete rychleji než po prohře, ale pět zápasů v nohách je neoddiskutovatelných, ale ve čtvrtfinále se nikdo na únavu vymlouvat nemůže. Je to vrchol sezony, a proto se to těch padesát dva kol hraje.

Na řadě je Zlín a v play-off si soupeře nevybíráte. Je to ale přijatelnější soupeř než třeba vítěz základní části Plzeň?
Teď je to naprosto jedno proti komu jdete. Navíc se nám proti Zlínu v základní části dařilo, čtyřikrát jsme je porazili, ale ani to nezaručuje, že série bude jednoznačná. Zlín v padesáti dvou zápasech ukázal, že to je kvalitní mančaft a vybojoval druhé místo. Takže s pokorou a respektem.

A připravíte se nějak speciálně na produktivní dvojici Balaštík – Leška?
Ne! (S úsměvem)

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více