Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.3.2010

Vladimír Roth rozhodl v nájezdech. Slavia vede 2:1

ČF3, pondělí 22.3.2010, Slavia - Zlín
Slavia
4:3sn
1:1, 2:2, 0:0 - 1:0
Zlín

Branky a nahrávky: 10. Kůrka (Červenka, Kadlec), 24. Doležal (Holec), 27. Růžička (Čermák), rozhodující samostatný nájezd Roth - 6. Köhler (Balaštík), 34. Balaštík (Leška), 38. Balaštík (Köhler) . Rozhodčí: Fraňo, Hřibík - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 6897. Stav série: 1:1.

Sestavy

Slavia

Slipčenko - Campbell, Jebavý, Kadlec, Kolařík, Roth, Sloboda, Vašíček, Žižka - Clark, Čermák, Červenka, Doležal, Endál, Holec, Jelínek, Kůrka, Růžička, Sklenář, Svoboda, Vondrka

Zlín

Sedláček - Bořuta, Kučný, Linhart, Lučka, Míka, Řezníček, Švrček - Balán, Balaštík, Čech, Důras, Köhler, Kristek, Kubiš, Leška, Mokrejš, Rachůnek, Sivák, Vlach, Záhorovský

Hokejisté Slavie zvládli 3. čtvrtfinále proti Zlínu a v sérii se ujali vedení 2:1. Přestože vedli v 27. minutě už 3:1, museli o svém vítězství rozhodnout až v samostatných nájezdech. Zlín totiž zásluhou dvou branek Balaštíka vyrovnal a ani po sedmdesáti minutách zápas neznal vítěze. V penaltách se jako jediný prosadil Vladimír Roth, který bekhendovou kličkou rozhodl o výhře Pražanů.

Před třetím čtvrtfinálovým zápasem dostali slávističtí fandové ocenění, za nejlepší fanoušky O2 extraligy za sezonu 2009/2010, cenu převzali představitelé fanklubu.

První minuta začala velkou šancí hostů, která skončila brankou. Rozhodčí ale gól neuznali kvůli tomu, že puk přešel brankovou čáru až po odpískání. Čtvrtá minuta přinesla opět gólovou příležitost Zlína. I navzdory tomu, že sešívaní hráli početní výhodu, ujel domácí obraně Záhorovský, ale nastřelil pouze tyč. Čas 5:22 už znamenal změnu skóre. V přesilové hře vytěžil Bedřich Köhler vedoucí branku ševců.

Slavia odpověděla také v početní výhodě, a to dokonce ve dvounásobné. Roman Červenka z rohu našel mezi kruhy volného Tomáše Kůrku, který bez přípravy propálil Sedláčka – 1:1.

V patnácté minutě měl Zlín početní výhodu, když fauloval Sloboda. V ní měl ale obrovskou šanci Roman Červenka, když se zjevil za obranou ševců, ale jeho forhendovou kličku vystihl Sedláček. Poté hákoval Petr Kadlec a hosté měli dvounásobnou výhodu čtyřicet čtyři vteřin, kterou ale nevyužili.

Prostřední dvacetiminutovka začala tlakem Zlína, díky dvěma přestupkům domácích, za které vyfasovali dohromady čtyři trestné minuty. První oslabení sešívaní ubránili a ve druhém dokonce vstřelili branku. Přečíslení využil Miroslav Holec, který našel najíždějícího Jiřího Doležala, a ten už si s pukem věděl rady a přesně trefil mezírku mezi betony brankáře Sedláčka. O necelé tři minuty později bylo v O2 areně ještě veseleji. To když Vladimír Růžička bekhendovou střelou překonal Sedláčka potřetí.

V jedenácté minutě ukázal Roman Červenka, že oslabení je jeho parketa. Po vyhození slávistické obrany si opět najel za hostující obránce a tlačil se do šance, kterou ale neproměnil.

Skóre se pohnulo znovu při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě. Ale prosadilo se mužstvo, které hrálo v oslabení. Vladimír Roth zapomněl na Jaroslava Balaštíka, který se už před Slipčenkem nemýlil – 3:2. O čtyři minuty později druhá chyba Vladimíra Rotha přinesla vyrovnání. Nejprve se k puku dostal Köhler, jenž vystřelil a odražení kotouč zasunul za Slipčenkova záda Jaroslav Balaštík.

Poslední část začaly oba týmy o něco defenzivněji, od toho se odvíjel obraz hry, který moc šancí nepřinesl. Až v osmé minutě si Zlín vytvořil souvislejší tlak, ze kterého vyplynul faul Lukáše Endála. Úderná přesilovková formace zamkla Slavii v obranném pásmu, ale rozhodující branku nevstřelila.

Vedoucí gól měl na hokejce i Michal Vondrka, ale zblízka na Sedláčka nevyzrál. Na druhé straně se neprosadil ani Leška a utkání se přesunulo do prodloužení.

V první minutě prodloužení na půlící čáře podrazil Leška Žižku a šel si sednou na trestnou lavici. Následně Bořuta vyhodil puk v obranném pásmu za tvrzené sklo, za což šel také pykat. Početní výhodu slávisté nezahráli moc dobře, do gólové příležitosti se nedostali.

V nastaveném čase byla aktivnější Slavia. Po výpadu obránce Karola Slobody měli červenobílí další velkou šanci. Zadák objel Sedláčkovu svatyni a hledal na druhé tyči volného Kůrku, ten ale na puk nedosáhl. Pak ve středním pásmu přebruslil Vondrka ševce Míku, ale z úhlu jeho střelu Sedláček kryl.

A tak utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se jako jediný prosadil Vladimír Roth. Jeho blafák v jednu chvíli vypadal jako nepovedený, ale puk nakonec zkrotil a bekhendovou kličkou rozhodl třetí čtvrtfinálový zápas mezi Slavií a Zlínem.

Příští zápas se odehraje v úterý 23.3. od 17:40, tak přijďte podpořit Slavii proti favorizovanému Zlínu

Ohlasy trenérů
Jiří Čelanský: Za stavu 3:1 jsme prohospodařili přesilovku, kterou jsme hráli hodně naivně. V této fázi jsme mysleli více na útok než si výsledek pohlídat a případně třeba dohrát třetinu s dvoubrankovým rozdílem. Bohužel, soupeř toho využil a dal dva kontaktní góly. Prodloužení bylo trochu pro nás, samozřejmě tomu hodně pomohla i přesilovka pět na tři, která byla katastrofálně sehraná, ale i po ní jsme byli aktivnější. A že to vyjde na nájezdy, to je hodně o štěstí.
Rostislav Vlach: Bylo to vyrovnané utkání se šťastným koncem pro Slavii.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více