Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.3.2010

Zlín na kolenou, od postupu nás dělí jedno vítězství!

ČF4, úterý 23.3.2010, Slavia - Zlín
Slavia
6:5
4:1, 2:2, 0:2
Zlín

Branky a nahrávky: 1. Kadlec (Červenka, Vašíček), 6. Červenka (Vondrka), 11. Vondrka (Jelínek), 13. Červenka (Vondrka, Roth), 23. Jelínek (Roth), 28. Vašíček (Kůrka, Havel) - 15. Čech (Balán), 27. Leška (Köhler, Balaštík), 31. Leška (Balaštík, Köhler), 49. Leška, 56. Köhler (Linhart). Rozhodčí: Hradil, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 6952. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:5.

Sestavy

Slavia

Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík, Sloboda - Kůrka, Červenka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - Endál, Růžička, M. Čermák - Sklenář, Clarke, Jelínek - Havel

Zlín

Sedláček - Míka, Linhart, Švrček, Bořuta, Kučný, Lučka, Hamrlík - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Mokrejš- Sivák, Vlach, Kubiš - F. Čech, Balán, Rachůnek.

Po úvodních dvanácti minutách to vypadalo na jasný zápas, sešívaní totiž i díky gólu Petra Kadlece z první minuty vedli už 4:0. Jenže hosté se nakonec dokázali vrátit do zápasu, když snížili ze stavu 6:2 na rozdíl jediného gólu. Petr Leška zaznamenal hattrick, ale nakonec své mužstvo k výhře nedotáhl. Slavia tak vyhrála 6:5 a ujala se vedení v sérii 3:1. K postupu do semifinále už ji dělí poslední krok.

Slávisté vlétli do utkání jako uragán. Zlínští se ani nestačili pořádně rozkoukat a mladý Sedláček už lovil puk ze sítě, když ho po skvělé Červenkově nahrávce propálil v čase 0:35 Petr Kadlec - 1:0. Hosté hráli poté přesilovku, ale nevyužili ji a přišly další tři góly v jejich síti.

O ten první se postaral nejlepší hráč zápasu Roman Červenka, který udržel puk za bránou, rychle vyjel u přední tyče a překonal zamrzlého Jakuba Sedláčka – 2:0. V 11. minutě bylo ve velmi slušně zaplněné O2 areně ještě veseleji. A to zásluhou agilního Michala Vondrky, jenž se dostal do rychlého protiútoku a přesnou střelou rozjásal stadion potřetí – 3:0. Hostující příznivce nejspíš napadlo, že nic horšího už se stát ani nemůže, jenže opak byl pravdou. Slávistická čtyřiadvacítka totiž udeřila i v 15. minutě, kdy milimetrovou přihrávkou vybídla ke skórování Romana Červenku - 4:0.

To už Sedláček nevydržel a přepustil místo mezi tyčemi svému kolegovi Tomáši Štůralovi. Ten ve zbytku první třetiny neinkasoval, naopak domácí gólman Robert Slipčenko jednou kapituloval. V čase 14:16 ho zblízka překonal Filip Čech, který zůstal neobsazen před brankovištěm – 4:1. Hosty to povzbudilo a vzápětí mohli skórovat podruhé. Leška jel sám na Slipčenka, střelou mezi betony se ale neprosadil. Do kabin se tak šlo za výborného stavu 4:1 pro Slavii.

Druhá dvacetiminutovka začala podobně jako ta první. Už ve 23. minutě totiž červenobílí navýšili své vedení, když tvrdou ránu Rotha usměrnil do sítě Petr Jelínek - 5:1. Až tento stav dokázal zlínské hráče trochu vyburcovat. Postupem času začali hru vyrovnávat a zásluhou dvou tref Petra Lešky dokázali držet alespoň malou naději na zvrat. Poprvé se zkušený forvard Moravanů trefil po tlaku v útočném pásmu ve 27. minutě, druhý zásah přidal o čtyři minuty později při přesilovce. Ještě mezitím se ovšem prosadil zadák Slavie Jiří Vašíček, který prošťouchnul puk pod Štůralou. Po dvou třetinách byl tak stav stále o hodně příznivější pro Slavii – 6:3.

Z takřka rozhodnutého zápasu se ale nakonec stalo ještě drama. Vladimír Růžička nedokázal v dobré pozici zatlouct sedmý (a zřejmě již smrtelný) hřebíček do zlínské rakve, a soupeř se dostal zpět do utkání. Zhruba v polovině třetí části se na trestné lavici sešli Jirkové Vašíček a Doležal, čehož dokázal využít třígólový střelec utkání Petr Leška. Jeho pokus z úhlu se od brusle Kadlece nešťastně odrazil až za Slipčenka a hosté vycítili šanci. V 56. minutě navíc skončil v síti i tečovaný nadhoz Bedřicha Köhlera, takže závěr střetnutí zvedal lidi ze sedadel. Zlín se hnal za vyrovnáním, šesté trefy se už ale nedočkal. Při hře bez brankáře mohl naopak inkasovat, Doležalovu střelu však v pádu vytěsnil Linhart.

Slavia tak udržela vítězství 6:5 a v sérii se dostala do trháku 3:1! Držme palce, ať ten poslední krok vyjde červenobílým už ve čtvrtek, kdy se hraje pátý zápas ve Zlíně.

Ohlasy trenérů
Jiří Čelanský: Celou první třetinu jsme hráli velice dobře směrem dopředu. Mrzí nás taková nekoncentrovanost a vysoká efektivita Zlína, který se dokázal do zápasu vrátit. S tím spokojeni být nemůžeme, do poslední vteřiny jsme se o výsledek strachovali.
Zdeněk Venera: Prohráli jsme, takže spokojeni nejsme. Hlavně ne s první třetinou, kdy jsme začali velice špatně. Domácí nám poměrně snadno dali čtyři góly a pak už jsme to do konce zápasu honili. To, co nás alespoň trošku může těšit, že za nepříznivého stavu 5:1 a 6:2 to mužstvo nezabalilo a alespoň trošku jsme to zdramatizovali.
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více