Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
27. března 2010

Promění Slavia druhý mečbol?

Čtvrtfinálová série mezi Slavií a Zlínem se za stavu 3:2 pro červenobílé přesouvá opět do Prahy. Tým trenéra Růžičky chtěl uspět již na ledě Zlína, ale v pátém čtvrtfinále prohrál 3:8. Ačkoliv výsledek působí na první dojem jasně, Pražané byli dlouho zdatným soupeřem a o výsledku rozhodla až poslední třetina. Využijí slávisté domácí půdu a postoupí do semifinále? Sobotní zápas začíná v 18:10.

Senzační vývoj série

HC Slavia Praha bojovala do konce základní části české nejvyšší hokejové soutěže o účast v předkole play-off. Před olympijskou pauzou neměl tým kolem Romana Červenky vůbec nic jisté. Sešívaní v předkole vyřídili Litvínov, ale do série se Zlínem, který byl po základní části na druhé příčce, šli v roli outsidera. Pro hokejové experty by byl případný slávistický postup šokem.

Ševci potvrdili roli favorita hned v prvním zápase, kdy Slavii na domácím ledě porazili 6:1. Červenobílí však zmobilizovali síly a další tři utkání za sebou vyhráli. Oba zápasy v O2 areně byly mimořádně dramatické. Slavia vždy vedla a zdálo se, že má navrch, leč tým trenéra Venery ukázal že neskládá zbraně za žádného stavu a při čtvrtém čtvrtfinále dokonce zdramatizoval utkání, ve kterém Slavia vedla již 4:0.

Souboje hvězdných útoků

Ve čtvrtfinále dominují v obou týmech elitní první útoky. Kůrka, Červenka a Vondrka versus Balaštík, Leška a Köhler. To jsou nejsilnější zbraně na obou stranách barikády. „Oni jsou skvěle sehraný a technicky vyspělí hráči. Balaštík je výborný do koncovky, Leška skvěle nahrává a my to samozřejmě víme a snažíme se je pokrýt, ale moc se nám to nedaří. U nás taky dominuje jedna lajna, kterou se oni rovněž snaží bránit, takže je to v tomto ohledu vyrovnané,“ zhodnotil řádení prvních útoků slávistický obránce Jiří Vašíček.

Střídání gólmanů

Oba týmy již dokázaly vyhnat z branky gólmanské jedničky svých soupeřů. Jakub Sedláček se poroučel na střídačku ve čtvrtém čtvrtfinále, Robert Slipčenko šel rovněž střídat o zápas později. Oba však chytají ve skvělé formě a podle posledních informací, by měli nastoupit i do šestého střetnutí.

Přijďte podpořit slávistické hokejisty v šestém čtvrtfinále play-off. Doma proti Zlínu ještě nezaváhali, ale poslední krok k postupu je vždycky nejtěžší. Zápas začíná v 18:10. Informace o vstupenkách najdete zde

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více