Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
28. března 2010

Vítkovice nebo Sparta? Je to jedno, říká hvězdný Červenka

Čtyřmi body sestřelil v šestém čtvrtfinále Zlín a výrazně se podílel na postupu hokejistů Slavie do semifinále. Jeho 2 rozdílové trefy orámovaly druhou přestávku a sám Roman Červenka po zápase potvrdil jejich důležitost. "Když v takovémto zápase utečete na rozdíl dvou branek, tak vám to hodně pomůže", řekl slávistický špílmachr, který se sedmnácti body vévodí tabulce kanadského bodování play-off.

Cítil jste, že za stavu 1:1 na vás bude v 6. čtvrtfinále mužstvo hodně spoléhat?
Ani ne. Ale člověk samozřejmě strašně chce a ví, jakou roli v týmu má a chce mu pomoct. Když je vyrovnaný zápas, tak vás to o to víc motivuje. Jsem strašně rád, že to takhle vyšlo.

Na začátku 3. třetiny bylo spoustu vyloučení. Čím si myslíte, že to bylo?
Těžko říct. Všichni jsou možná trochu přemotivovaní. Taky už to byla 3. třetina šestého zápasu. Hromadí se únava, vznikají chyby a hráči často hasí nebezpečí pomocí faulů. Já si myslím, že naše disciplína byla dobrá a že jsme Zlín hlavně v druhé polovině zápasu přehráli.

Od té doby, co máte kapitánské céčko, tak se Slavii poměrně daří. Vidíte v tom nějakou souvislost?
Myslím si, že ne. Jsem strašně rád, že v mém věku můžu dělat takovémuto mužstvu kapitána. Jinak si myslím, že to není nic výjimečného. My se tady snažíme udělat dobrou partu, protože jen tak můžeme dojít daleko.

Přesto asi uznáte, že hlavně po olympijské pauze je to úplně jiná Slavia než předtím. Čím to je?
Začalo play-off a něco jsme si řekli. Každý má v týmu nějakou funkci a tu musí plnit. Před play-off jsme se semkli a přestože Zlín skončil druhý, tak jsme věřili, že přes něj můžeme postoupit. Já jsem věřil, že když budeme hrát ten 6. zápas svoji hru, tak Zlín porazíme. Stejně jako jsme je porazili vždy, když jsme hráli svoji hru a nebyli jsme zbytečně vylučovaní. Myslím si, že ve hře 5 na 5 jsme byli lepší a aktivnější.

Nyní jste v semifinále, jaké máte další cíle?
Uvidíme, kdo na nás vyjde. Po základní části jsme byli sedmí, takže tohle je velký úspěch. Play-off je ale úplně jiná soutěž a my budeme chtít jít dál, ať na nás vyjdou Vítkovice nebo Sparta. My nejsme v žádné sérii favority, takže můžeme hrát uvolněně. Když budeme hrát to, co umíme, tak můžeme klidně postoupit.

Vladimír Růžička říkal, že poprvé v životě fandí Spartě. Vy byste si také raději přál Spartu do semifinále?
Já bych byl nejraději, kdyby to bylo finále, ale to je trochu daleko. Zápasy se Spartou jsou výborné. Ale je mi to jedno, na koho narazíme.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více